Nieuw podium in Twente opent deuren met internationale Jazzlegende


ZENDEREN, 20100408 -- Stichting MuziekTheater MINIVOLI opent op vrijdag 16 april voor het eerst haar deuren met een bijzonder artiest van wereldformaat. Jazzharp pionier en North Sea Jazz veteraan Edmar Castañeda komt vanuit Amerika de opening verzorgen van muziektheater in Zenderen. De van oorsprong Colombiaanse Castañeda zal een mix ten gehore brengen van Latijns Amerikaanse folkmuziek met Noord-Amerikaanse Jazzinvloeden. Om 16:00 uur zal het theater officieel geopend worden met workshops en de mogelijkheid tot interviews. Het concert begint om 20:30 uur en de zaal gaat open om 20:00 uur. Kaarten kosten ¤ 15,- per stuk en zijn verkrijgbaar via www.minivoli.org en Harpwinkel Twente.

SMT MINIVOLI
Stichting MuziekTheater MINIVOLI is een initiatief van de in Twente woonachtige Janne-Minke Nijp, Toon Binneveld en Peter Hoogenboom. De stichting heeft ten doel het organiseren van voorstellingen op het gebied van muziek en podiumkunsten in het algemeen. De stichting richt zich daarbij vooral op veelbelovende amateurmusici of podiumkunstenaars uit de regio en in mindere mate ook op professionals wereldwijd die een stimulerend effect hebben op de cultuurbeleving in de regio.

De stichting heeft huisvesting gevonden in een bijzonder pand te Zenderen. Hoofdstraat 14 stond bekend als "het pand van van Iersel" en deed dienst als schoenmagazijn. Na een ingrijpende verbouwing kan de stichting er nu haar activiteiten ontplooien. De stichting wordt ondersteund door diverse instanties uit de regio.

EDMAR CASTAÑEDA
Edmar is een in Colombia geboren (1978) harpist. Hij is momenteel woonachtig in New York (VS). In de jazzwereld is hij alom geprezen hetgeen hem verleden jaar naar het North Sea Jazz festival bracht en nu dus naar Zenderen. Hij bracht reeds twee zeer goed ontvangen albums uit: Cuarto de Colores en zijn laatste album, Entre Cuerdas. Zijn muziek is het beste te beschrijven als een mix van Latin American folk met jazz invloeden. Hij is een ware virtuoos op de harp en zal zijn kunsten op diverse harpen ten gehore brengen.
Meer informatie over MINIVOLI of Edmar Castañeda is te vinden op www.minivoli.org en www.edmarcastaneda.com

Komt u van ver? Combineer het dan met een diner bij onze buren, Schotse bistro Old Coopers Hall. Op vertoon van uw concertkaartje krijgt u ¤ 2,50 korting op het speciale `Mood for Harp'-diner om in de stemming te komen. Reserveren: www.oldcoopershall.nl

SMT MINIVOLI
Hoofdstraat 14
7625 PD Zenderen
074 707 8083
minivoli@me.com
www.minivoli.org


Wij willen de pers in de gelegenheid stellen om in overleg interviews af te nemen.

SMT MINIVOLI