Opstapje voor schrijvers die willen publiceren


GRONINGEN, 20100416 -- Uitgeverij PAMAC uit Groningen probeert nog dit jaar het eerste deeltje te lanceren van de nieuwe pocketreeks Dorpsplein. Het ligt in de bedoeling dat per kwartaal een nieuw deeltje verschijnt, met telkens twee verhalen van elk ca 20.000 woorden. Zowel beginnende als meer ervaren auteurs kunnen freelance schrijven voor de reeks.

Het concept is afgeleid van de Favoriet-reeks van Uitgeverij Marken, uitgever van de schriftromans Blauw bloed, Dr. Anne Maas etc. PAMAC heeft echter een geheel eigen invulling gegeven aan het concept.

De verhalen van Dorpsplein spelen zich af in het denkbeeldige Achterhoekse dorp Renslo. Het Dorpsplein is het centrum van Renslo. Het is een ontmoetingsplek voor de dorpelingen. Rondom het knusse en nagenoeg vierkante plein bevinden zich woon-, winkel- en zakenpanden met één of meer verdiepingen in verschillende bouwstijlen. Hier vindt de roddel plaats; het begin van spannende, boeiende, meeslepende verhalen met toegankelijke romantiek en niet voorspelbare spanningsbogen.

De verhalen worden gedragen door vaste personages, waarvan Herman Dankers de centrale hoofdfiguur is. Een 32-jarige vriendelijke en optimistische man die als verslaggever werkt voor de dorpskrant.

Dorpsplein kan een aardig opstapje zijn voor auteurs die op zoek zijn naar meer bekendheid.

Meer info:
www.pamac.nl/dorpsplein.htm

Uitgeverij PAMAC





Ingezonden persbericht