Gemeente IJsselstein


Edelstenenwijk gaat weer glinsteren!

Vrijdag 16 april gaan bewonersvereniging Edelstenenwijk en leerlingen van groep 5 van de Tandemschool in IJsselveld-West knijperen. Om 13.00 uur is de start bij de Tandemschool. De gemeente vermeerdert elke kilo opgehaald vuil met EUR 0,50. Deze opbrengst gaat naar een goed doel. Buurtbewoners die willen meehelpen, zijn van harte welkom.

Vuil op straat
Helaas slingert er nog steeds veel afval rond, waardoor het aanzien van de wijk verslechterd. Het zwerfvuil ligt op straat, op de stoep, in het water en soms zelfs in de bomen. Vogels pikken het plastic op en vissen nemen het in. De bewonersgroep gaat samen met buurtkinderen twee uur lang afval weg knijperen.

Hoe werkt de knijperestafette?
Op een afgesproken dag en tijd komt de zwerfafvalploeg met knijpers en oranje hesjes voor alle kinderen. Zij verzamelen vervolgens onder begeleiding van ouders en leerkrachten in de wijk zoveel mogelijk zwerfafval. Aan het eind van de actie wordt de totale hoeveelheid afval gewogen. Het aantal opgehaalde kilo's wordt door de gemeente vermeerderd met EUR 0,50. De school kan dit besteden aan een zelf te kiezen goed doel.