Opening eerste interactieve Marc Lammers Plaza

09/04/2010 11:00

YALP

Gouden hockeycoach Marc Lammers zal samen met Ronald Ootjers, wethouder Sport van gemeente Zaanstad, op vrijdag 16 april om 12.00 uur bij openbare basisschool De Meander in Assendelft de eerste interactieve Marc Lammers Plaza in Nederland openen. Met dit interactieve multifunctionele sportveld wil Marc Lammers de jeugd meer vanuit de huidige beleving uitdagen om in beweging te komen.

De heer Ron Velzeboer, directeur van OBS De Meander, zal voorafgaand aan de opening het welkomstwoord spreken, waarna Marc Lammers in een presentatie zijn visie op het belang van sporten, bewegen en spelen zal presenteren.

De openingshandeling zal door de wethouder en Marc Lammers verricht worden, waarbij kinderen van de school het eerste interactieve sportveld van Nederland op gepaste actieve wijze openen.

Meer bewegen

Hoe dagen we de jeugd uit om in beweging te komen? De jeugd moet meer vanuit de huidige beleving worden uitgedaagd. Kinderen moeten de ruimte krijgen om te kunnen sporten, ook als die ruimte beperkt beschikbaar is. Kinderen moeten meer "pielen", spelen en bezig zijn. Vanuit deze visie is de Marc Lammers Plaza ontwikkeld, speciaal voor scholen, kinderdagverblijven, verenigingen en de openbare ruimte.

De Plaza

De Marc Lammers Plaza is een kleurrijk en compact multifunctioneel sportveld waarbij de traditionele doeltjes zijn vervangen door interactieve panelen. De spelers worden hierdoor meer uitgedaagd tot het spelen van vele andere spelvormen, krijgen cognitieve prikkels, en door de digitale interface worden ze elke keer opnieuw verrast doordat doorlopend nieuwe spellen worden ontwikkeld. De interactieve panelen maken bovenal het spelen nog leuker en dagen de jeugd met een eigentijds gaming element uit om in beweging te komen. Daarnaast is de Marc Lammers Plaza verbonden met internet zodat de beheerder de 'content' online kan veranderen, het geluidsniveau- en een tijdsinterval kan instellen wanneer de Plaza aan en uit staat.

Marc Lammers

Marc Lammers was van 2001 tot 2008 bondscoach van het Nederlands dameshockeyelftal en won het EK (2003 én 2005), de Champions Trophy (2004 én 2007), het WK 2006 en uiteindelijk de Olympische Spelen (2008). Hij is niet alleen een vervent sportman, hij is ook een unieke innovator. Van zijn hand zijn hockeyvernieuwingen als het 'lammeren', de Sinterklaas-stick, ijsvesten, de videobril, de 'oortjes' en de kijkcorner. Innovatie is bij Marc Lammers een essentieel onderdeel van zijn succes. Innovatie die beschikbaar is in de Marc Lammers Plaza.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,