Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Grootse presentatie Drentse onderwaterleven

Vanaf 16 april pronken onder vier Drentse ophaalbruggen enorme afbeeldingen van het Drentse onderwaterleven. Deze afbeeldingen geven een fascinerende kijk onder de Drentse waterspiegel. De Natuur en Milieufederatie Drenthe en Het Drentse Landschap namen dit initiatief om meer aandacht te vragen voor een goede waterkwaliteit.

Bruggen

In 2007 werd de bekende onderwaterfotograaf Willem Kolvoort gevraagd het Drentse onderwaterleven in beelden te vangen. Doel van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en Het Drentse Landschap was meer aandacht te krijgen bij inwoners, recreanten en bestuurders in Drenthe voor de ecologische baten van een goede waterkwaliteit. Dit leverde unieke foto's op, die gebundeld zijn in het boek 'Beeldschoon water' en in de gelijknamige tentoonstelling en verjaardagskalender. Samen met provincie Drenthe, de vier waterschappen in Drenthe en gemeenten is het project Beeldschoon water verder uitgebreid. Zo ontstond het idee om grote doeken onder Drentse ophaalbruggen te plaatsen.

Nieuwsgierig

Met het plaatsen van grote foto's onder vier ophaalbruggen in Drenthe willen we voorbijgangers nieuwsgierig maken. De doeken worden geplaatst onder de Vriezerbrug in Tynaarlo (op de grens van het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa), de Galgenkampsbrug in Meppel, de Oosterhesselerbrug in Coevorden en de Pieter Hummelenbrug in Smilde voor een periode van 3 à 5 jaar. Onderaan de doeken wordt verwezen naar de website beeldschoonwater.nl. Hier kunnen bezoekers meer foto's bekijken van Willem Kolvoort, maar ook uitgebreid informatie vinden over waterkwaliteit in Drenthe. Ook kunnen bezoekers het boek en de verjaardagskalender bestellen, een prachtige wandelroute printen langs de Drentsche Aa en wateractiviteiten opzoeken op de activiteiten agenda. Op deze manier willen we op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier het bewustzijn vergroten voor het belang van een goede waterkwaliteit.