Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 12 april 2010
WIE WINT Z'N EIGEN POLITIEKE PARTIJ IN LIJST 0?

Credits: Eric Keyser
NAMEN VAN DE BN'ERS IN DE JURY ZIJN BEKEND

Fortuyn had zijn hondjes, Bos gebruikte een kinderwagen en Obama deed een dansje. Maar hoe gaan de jonge politici in Lijst 0 de jury en uiteindelijk de kiezer overtuigen van hun lijsttrekkerschap? Dat is te zien in de eerste, extra lange aflevering van Lijst 0 op vrijdag 16 april om 21.15 uur bij BNN op 3. Lijst 0 wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink. De jury bestaat uit presentator Jort Kelder, oud-politicus Rob Oudkerk, Rapper Willy van The Opposites en oud-voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVB) Lisa Westerveld.

In de eerste aflevering wordt verslag gedaan van de grote auditiedag in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Van VVD-ballen tot SP-aanhangers, van platinablonde stoten tot heftruckchauffeurs, ze zijn allemaal naar Den Haag afgereisd om een plek bij de beste acht te veroveren. In aflevering 2 (te zien op 23 april) moeten deze acht een heftige opdracht uitvoeren die meteen duidelijk maakt wie er bestand is tegen de druk van het lijsttrekkerschap en wie hopeloos faalt. Daarna is het aan de kijker. Deze heeft vanaf vrijdag 23 april een weekend lang de tijd om via sms en lijst0.bnn.nl te stemmen op zijn of haar favoriet. De grote winnaar wordt op 30 april bekend gemaakt tijdens de derde aflevering van Lijst 0. Hij of zij wint de prijs der prijzen voor een jonge, talentvolle politicus: een eigen politieke partij!

De aanstormende politici in Lijst 0 moeten de standpunten van jongeren verdedigen en er voor zorgen dat politiek een dicht-bij-je-bed-show wordt. Nadat de kersverse politici zijn klaargestoomd voor de keiharde strijd om de zetels volgen Sophie en Filemon ze op de voet tijdens de campagne. Kunnen de nieuwbakken politici een beetje lobbyen en weten ze zich staande houden in een stevig debat? En belangrijker: lukt het ze om op 9 juni een of meerdere Kamerzetels te veroveren? Lijst 0 zit er bovenop!