Ingezonden persbericht


Datum: 13 april 2010

Onder EMBARGO tot vrijdag 16 april a.s. 11.30 uur

Leerlingen Hofstad Lyceum kanshebber bij Shell Eco-marathon in de categorie 'duurzaamheid'

Haagse scholieren presenteren zuinige auto vol Delfts blauwe tegeltjes aan burgemeester Van Aartsen

Een tienkoppig team van het Haagse Hofstad Lyceum bezoekt vrijdagochtend het stadhuis van Den Haag met hun superzuinige wagen Triple D. Zij presenteren dit voertuig vol Delfts blauwe tegeltjes aan burgemeester Jozias van Aartsen en president-directeur Shell Nederland Peter de Wit. De vierde en vijfde klassers nemen met deze auto deel aan de finale van de Shell Eco-marathon op 6 en 7 mei in Duitsland. Het team wil Nederland een gezicht geven met dit verrassende Delfts blauwe design.

Om de bouw van deze auto tot een succes te maken steunt de gemeente Den Haag, vanuit het project Europa Direct Centrum, de leerlingen met een financiële bijdrage. De gemeente vindt het namelijk van groot belang dat Europese jongeren zich inzetten voor een beter milieu. De burgemeester plakt een Delfts blauw tegeltje op de auto met een toepasselijke tekst, als symbool van de samenwerking tussen de gemeente Den Haag en het team van het Hofstad Lyceum.

Het team, dat meedoet onder de naam Green Guardians, streeft ernaar om met 1 liter brandstof 200 kilometer af te leggen. De Green Guardians willen vooral indruk maken op de jury met hun duurzame energie. Zo recyclen ze waar mogelijk alle onderdelen, en gebruiken ze duurzame materialen. 'Met een juryprijs in de categorie 'duurzaamheid' zouden we dolgelukkig zijn', aldus de Green Guardians. Meer informatie over de marathon en over het team is te vinden op www.fanvanecomarathon.nl