Optimale bescherming in tijden van stijgende criminaliteit met Sioen

16/04/2010 15:37

Sioen NV

Persbericht 16 april

Duiding bij arktikel van 15/04: Criminaliteit in Antwerpen opnieuw gestegen

De geregistreerde criminaliteit in Antwerpen nam in 2009 met negen procent toe en kent een stijging over gans België. Sioen Armour Technology is een innovatieve speler op de markt van kogel- en steekwerende vesten, die producten met een hoge kwaliteit aflevert aan de gebruiker. Zo levert deze Belgische producent vandaag aan diverse nationale politiekorpsen en eenheden in Europa.

Daarnaast merkt men ook een stijgende vraag naar bescherming uit de private sector omwille van het toenemende onveiligheidsgevoel. Vandaag kopen er meer en meer security organisaties, alsook dienstverleners bescherming tegen kogels, messen, priemen of naalden. Een voorbeeld is Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS. Zij opteerden na een risico-analyse voor steek en priemwerende bescherming.

Er is vaak verwarring bij publieke of private ondernemingen/personen waar tegen men beschermd is. De enige garantie voor bescherming is een product met certificaat naar officiële normen. Een kogelwerende vest zal nooit voldoende garantie bieden tegen messen,priemen of naalden. Dit is een vaak voorkomend misverstand. Sioen Armour Technology wil er dan ook op wijzen dat het heel belangrijk is dat onze politiemensen en dienstverleners een voldoende aangepaste bescherming genieten tegen messen.

Eind dit jaar werd door politie Antwerpen een aanbesteding voor kogelwerende vesten uitgeschreven waar men niet voor een gecertificeerde steekwerende oplossing heeft gekozen. Gezien de problematiek van intrafamiliaal geweld een prioriteit is voor de Antwerpse politie en intrafamiliaal geweld vaak met messen of scherpe voorwerpen gepaard gaat, stellen wij ons vragen bij dergelijke keuzes.

Om onze dienstverleners in de toekomst toe beter in te lichten over de diverse beschermingsmogelijkheden organiseert Sioen Armour Technology op 2 en 3 juni infodagen. Hier zullen onze dienstverleners, politie-zones en de veiligheidsindustrie op uitgenodigd worden om meer info te verkrijgen over een correcte bescherming.

Contact:

Koen Meersseman

tel +32 51 74 15 26

gsm +32 475 84 03 31

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel