Ingezonden persbericht


Persbericht

16 april 2010, Zwartsluis

Nationaal Landschap IJsseldelta, VVV Zwartsluis en Wereldwinkel slaan handen ineen

Cultuur, natuur en toerisme: samen in één pand

VVV Zwartsluis, Nationaal Landschap IJsseldelta en Wereldwinkel zijn vanaf half mei te bezoeken in hun nieuwe onderkomen aan de Handelskade in Zwartsluis. Nationaal Landschap IJsseldelta, Wereldwinkel en RBT Vechtdal-IJsseldelta zijn daarin een samenwerking aangegaan.

Mooi centraal

VVV Zwartsluis, Nationaal Landschap IJsseldelta en Wereldwinkel nemen hun intrede in het voormalige SNS kantoor aan de Handelskade. Het gebouw zal in de komende jaren gerestaureerd worden en er zal uiteindelijk een bezoekerscentrum en informatietuin ontstaan. Zover is het op dit moment nog niet. VVV Zwartsluis zal samen met de Wereldwinkel en het Nationaal Landschap het voorste deel van het pand gebruiken voor al haar producten. Het plan is om vóór de Sleepbootdagen de officiële opening te houden.

Deze samenwerking loopt vooruit op de komst van het museum waarbij het VVV uit het museum dus voor de komende tijd deze plek gaat innemen. Over uiterlijk twee jaar hopen alle partijen op de nieuwe locaties weer samen verder te gaan.

Andere locatie: zelfde service

VVV Zwartsluis gaat binnenkort verhuizen, maar voor de inwoners en toeristen van Zwartsluis zal dit geen verschil maken. Een ieder zal weer net zo vriendelijk en enthousiast geholpen worden door de vrijwilligers en medewerkers van de winkels.

Partners

De verhuizing van VVV Zwartsluis en Wereldwinkel wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Zwartewaterland, Landstede/Wereldwinkel, Nationaal Landschap IJsseldelta en RBT Vechtdal-IJsseldelta.