Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - vrijdag 16 april 2010

Korps Amersfoort biedt hulp bij brand in duingebied

Brandweer Amersfoort is donderdag 16 april ingezet bij de bestrijding van de brand in het duingebied tussen Bergen aan Zee en Schoorl. Een bemande 4x4 tankautospuit is donderdag vanuit Amersfoort naar het gebied vertrokken.

De duinbrand ontstond woensdagmiddag. Doordat de brand ondergronds doorgaat, is de brandweer nog bezig met het bestrijden van de brand. De brandbestrijding is van dusdanige omvang en tijdsduur dat de brandweerlieden afgelost moeten worden. Hiervoor kan een beroep worden gedaan op korpsen elders in het land. Zo ook op korps Amersfoort.

Woensdagavond kreeg korps Amersfoort het verzoek van het Landelijk Coördinatie Centrum (LCC) tot paraatstelling. In eerste instantie leek hulp vanuit Amersfoort niet nodig. Donderdag kwam alsnog het verzoek tot assistentie en aflossing.

Samen met de brandweerkorpsen uit Baarn, Leusden en Soesterberg vormt korps Amersfoort het peleton-Noord. Bij grote incidenten als deze duinbrand kan dit peleton opgeroepen worden voor ondersteuning. In dit geval leveren alle vier de korpsen een 4x4 brandweerwagen met bemanning om de brandweermensen in Bergen aan Zee af te lossen.

Peleton-Noord is inmiddels afgelost door peleton-Oost. Dit peleton bestaat uit brandweerlieden uit Wijk bij Duurstede, Leersum, Doorn en Bilthoven. Mocht er de komende dagen assistentie nodig blijven dan wordt peleton-Oost afgelost door peleton-Haaglanden. De peletons wisselen elkaar zolang dit nodig is af.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort