Ingezonden persbericht


Mocht dit persbericht niet goed te lezen zijn, open dan de link in uw browser: Persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 16 april 2010

Nieuwe directeur Grachtenfestival bekend gemaakt

Vandaag werd bekend gemaakt dat de dertiende editie van het Grachtenfestival onder leiding staat van de nieuwe directeur Lidy klein Gunnewiek. Ze volgt medeoprichter Alma Netten op die in 2009 bekend maakte het Grachtenfestival na twaalf jaar te verlaten.

"Ik ben erg blij dat het festival een doorstart kan maken en heb veel zin om het met het enthousiaste team weer tot een succes te maken. Het is fantastisch om nu al mee te maken hoe het festival leeft, hetgeen blijkt uit de vele enthousiaste reacties die werden ontvangen na de bekendmaking van de doorstart. Het Grachtenfestival hoort bij Amsterdam!", aldus Lidy klein Gunnewiek.

foto: Ronald Knapp

Lidy klein Gunnewiek heeft ruime ervaring in de kunst- en cultuurwereld. Vanaf 1990 tot 1999 was Lidy werkzaam als adjunct- en later als zakelijk directeur bij Cinemarienburg. Daarna was ze onder andere zakelijk directeur van Lux en directeur van de Stichting Nijmegen 2000. Daarnaast verlegde zij in 2002 haar focus naar Amsterdam waar ze de functie van directeur van het Nederlands Instituut voor Mediakunst bekleedde en vervolgens de functie van directeur van Amsterdam Wereldboekenstad.

Het festival onder leiding van Lidy klein Gunnewiek wordt gehouden van 14 tot en met 22 augustus 2010.

www.grachtenfestival.nl

Het Amsterdamse Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende muziekfestival waarvan uitvoeringen van (klassieke) muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam en aan de IJ-oevers de basis vormen. Het festival markeert ieder jaar de opening van het klassieke muziekseizoen. Elk jaar worden nieuwe speellocaties toegevoegd die zich onderscheiden door bijzondere of monumentale architectonische en cultuurhistorische waarde. Het Grachtenfestival 2010 vindt plaats van 14 tot en met 22 augustus.

Het Grachtenfestival ontving de grootste donatie van SNS REAAL Fonds. Hoofdsubsidiënt is de Gemeente Amsterdam. Het Grachtenfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Friesland Bank en Canal Company. Andere begunstigers van het festival zijn het Fonds Podiumkunsten, Amsterdam Partners en Het Kersjes Fonds.

Mediapartner is HDC Media.

Job Cohen is Beschermheer van het Grachtenfestival.

Noot voor de redactie,