Gemeente Beverwijk


Rotonde Zeestraat komende weekenden open

Het wordt steeds mooier weer. En dat gaat hand in hand met grotere verkeersdrukte richting Wijk aan Zee. Vooral op een mooie weekenddag loopt het verkeer op de Zeestraat vast. Daarom is besloten de komende weekenden de rotonde Zeestraat open te stellen. Het gaat om de weekenden van 17-18 en 24-25 april. Door de openstelling kan het verkeer via de bestaande route van beide rijstroken gebruik maken. Wij hopen op die manier bij te dragen aan een betere doorstroming naar en vanuit Wijk aan Zee.

Omdat er nog gewerkt wordt aan de N197, kan de rotonde alleen via de bestaande route naar en vanuit Wijk aan Zee opengesteld worden. De aansluitingen richting de Velsertraverse en de nieuwe rotonde Caegpoort zijn nog niet in gebruik. En er staan nog afzettingen op de rotonde waardoor een volledige ronde rijden nog niet mogelijk is. Hier heeft het verkeer van en naar Wijk aan Zee geen last van.

Zoals eerder bericht, werken we tot eind april aan de rotonde Zeestraat. De rotonde wordt in het weekend van 1-2 mei definitief opengesteld. Dit betekent dat tot die tijd doordeweeks de afzettingen weer geplaatst worden en er één rijstrook beschikbaar is, zoals de afgelopen tijd ook het geval was.

De werkzaamheden aan de Zeestraat worden conform planning op 12 mei afgerond. Na oplevering van de rotonde Zeestraat legt de aannemer begin mei nog een duiker onder de Zeestraat aan. De duiker komt vanaf Wijk aan Zee bezien vóór het viaduct nabij de rotonde te liggen. Op die plek is gedurende de eerste 1,5 week in mei één rijstrook beschikbaar. Er zal een korte afzetting van ongeveer 10 tot 15 meter op de weg komen te staan. Het verkeer wordt wederom met verkeerslichten geregeld.

16 april 2010