Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

16 april 2010

Koppert wint Ondernemersprijs Oostland 2010

Koppert Biological Systems uit Berkel en Rodenrijs ontving donderdag 15 april de Ondernemersprijs Oostland 2010. Daarnaast won deze internationale marktleider in gewasbescherming de publieksprijs. De STERprijs uitgereikt door de hoofdsponsors, ging naar Van Koppen & Van Eijk personeelsdiensten.

Ongeveer 250 aanwezigen woonden de prijsuitreiking bij in de aula van het Stanislascollege in Pijnacker. Koppert Biological Systems, Gebr. Duijvestijn Tomatenkwekerij uit Pijnacker-Nootdorp en Van der Linde Catering + Evenementen uit Berkel en Rodenrijs namen het deze avond tegen elkaar op. Na een intensieve voorselectie bleven zij over uit 46 aanmeldingen.

Om een goed beeld te krijgen van de genomineerde bedrijven, volgden drie films waarin ze zichzelf presenteerden. Daarna nam oud profvoetballer en entertainer René van der Gijp het woord. Onder leiding van tv-presentator Menno Tamming vermaakte hij de aanwezigen met veel voetbalverhalen, anekdotes en levenswijsheden. Tijdens een korte pauze konden alle aanwezigen per sms hun stem uitbrengen op een van de genomineerde bedrijven. De African drumband begeleidde vervolgens iedereen naar hun plaatsen en hielp mee om de spanning te laten oplopen richting de officiële prijsuitreiking. Nadat de hoofdsponsors kort waren voorgesteld, reikte Peter van Gulik van Bloemendaal-Ruigrok Accountants & Adviseurs de STERprijs uit. Deze prijs - die bedoeld is om een bedrijf een speciaal compliment te geven - ging naar Van Koppen & Van Eijk personeelsdiensten. De publieksprijs was voor Koppert. Daarna lichtte Peter van Haagen van de vakjury toe hoe hun oordeel voor de Ondernemersprijs Oostland 2010 tot stand was gekomen. Hij presenteerde de drie genomineerde bedrijven als innovatief en ambitieus. Toch was Koppert uiteindelijk de unanieme winnaar. "Dit bedrijf bestrijdt vanuit het hoofdkantoor in Berkel en Rodenrijs de hele wereld. Het boort steeds nieuwe markten aan en heeft een sterke financiële positie."

De Ondernemersprijs Oostland is een initiatief van VNO-NCW Oostland om het ondernemersklimaat in de regio een positieve impuls te geven. De prestigieuze prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan bedrijven die het predicaat 'beste onderneming Oostland' verdienen. Het evenement is mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Rabobank Zuid-Holland Midden, Bloemendaal-Ruigrok accountants en adviseurs en de NVD Beveiligingsgroep.