Gemeente Venray


16 april 2010

Wethouder Busser opent rotonde Westsingel-Merseloseweg

Vandaag opende wethouder Ike Busser de rotonde
Westsingel-Merseloseweg. Met deze rotonde is weer een belangrijke stap gezet in het verkeersveiliger maken van Venray. Dit kruispunt was het laatste kruispunt op de singels in Venray met verkeerslichten; door de aanleg van de rotonde is de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid op de Westsingel verbeterd.

Wethouder Ike Busser: "Ik ben blij dat de rotonde nu open is voor het verkeer. Hopelijk zijn de weggebruikers de overlast van de werkzaamheden snel vergeten als ze straks over de mooie en nog veiligere Westsingel richting Merselo rijden".

Vierkante rotonde

De rotonde is aangelegd volgens Venrays model: de zogenaamde vierkante rotonde. Dit heeft te maken met het fietspad dat vierkant rondom de rotonde ligt, hierdoor verdwijnen fietsers minder snel in de dode hoek van de automobilisten. Alle rotondes in Venray zijn volgens dit model aangelegd.

Lang geduurd?

Veel mensen vinden dat de aanleg van deze rotonde lang heeft geduurd. Dit komt doordat er niet alleen een rotonde is aangelegd, ook alle ondergrondse nutsvoorzieningen zijn omgelegd en er is een groot bufferriool aangelegd. Met de aanleg van dit riool zal de wateroverlast bij extreme regen in een groot deel van Venray een stuk minder zijn. Daarnaast heeft de strenge winter voor de nodige vertraging gezorgd.

Rotonde Westsingel-Kempweg

Op maandag 19 april start de derde fase van de reconstructie Westsingel, het gedeelte tussen de Merseloseweg en de Kempweg. Het gedeelte tot aan de Kempweg ligt al open, het kruispunt Westsingel - Kempweg wordt vanaf maandag ook afgesloten voor het verkeer. Op dit kruispunt komt een rotonde. Deze fase duurt naar verwachting tot de zomervakantie. Na de zomervakantie start de laatste fase van de reconstructie Westsingel, het gedeelte tussen de Kempweg en de Langstraat. Voor de volgende winter is de hele Westsingel klaar. Dan zijn alle singels voorzien van vrijliggende fietspaden.

rotonde merseloseweg