Ingezonden persbericht


Persbericht

prijswinnaars Boom!ng Amersfoort 2010 bekend

KAdE
Kunsthal in Amersfoort
Smallepad 3
3811 MG Amersfoort

Vrijdag 16 april heeft de burgemeester van Amersfoort, Albertine van Vliet-Kuiper, de winnaars bekend gemaakt van de publieksprijs Boom!ng Amersfoort, 2007-2009 en de vakjuryprijs van Boom!ng Amersfoort, Tien jaar bouwen in de stad.

De vakjuryprijs is toegekend aan Steenhuis Bukman Architecten, Delft (Roelf Steenhuis) met de revitalisering van het wijkdeel Willem Barentszstraat e.o. Kruiskamp. Het stedenbouwkundig plan en groenplan zijn van Atelier Quadrat, Rotterdam (Roy Bijhouwer en Paul Agterberg).

W. Barentszstraat e.o., revitalisering wijkdeel, architect: Steenhuis Bukman Architecten,Willem Barentszstraat e.o. Kruiskamp. Het stedenbouwkundig plan en groenplan zijn van Atelier Quadrat, Rotterdam (Roy Bijhouwer en Paul Agterberg) Foto: Mike Bink Vakjury
De vakjury bestaat uit:
Max van Aerschot, stadsarchitect Haarlem
Wybe Nauta, stadsarchitect Assen
Ton Schaap, stadsarchitect Enschede
Noud de Vreeze, stadsarchitect Amersfoort Juryvoorzitter: Johanna van der Werff

Publieksprijswinnaar van 2007-2009 is Rik Lagerwaard Architect BNA bv met de rietgedekte boerderij aan de Bunschoterstraatweg.

Bunschoterstraat 19, rietgedenkte boerderij, architect: Rik Lagerwaard, bna bv, Amersfoort. Foto: Mike Bink.

Het volledige juryrapport van de vakjury is te downloaden via: www.kunsthalkade.nl

Tentoonstelling Boom!ng Amersfoort nog te zien t/m 25 april De tentoonstelling Boom!ng Amersfoort is nog te zien tot en met zondag 25 april. U kunt dan tevens de tentoonstelling van Charlie Roberts bezichtigen.

De organisatie van de tentoonstelling
Boom!ng Amersfoort is in handen van KAdE Architectuurcentrum.