Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

De Nachtspelen trappen af voor de Giro d'Italia

Sportfanaten, spelletjesfreaks en spaghettivreters opgelet! Zaterdagavond 17 april wordt het Amsterdamse Westergasterrein omgebouwd tot één groot Olympisch dorp, voor de zevende editie van De Nachtspelen. Deze bijzondere aflevering staat gedeeltelijk in het teken van de Giro d'Italia. Verwacht dus naast het gebruikelijke vertier en muzikale aanbod een gezonde dosis wielerwaanzin. Fietsen tot je erbij neervalt zul je!

De strijdlustige nachtvlinder kan er inmiddels niet meer om heen: 'winnen is belangrijker dan meedoen!' Onder dit motto worden De Nachtspelen ieder half jaar op het Amsterdamse Westergasterrein gehouden. Dankzij haar unieke opzet is het evenement binnen de kortste keren uitgegroeid tot een begrip binnen het Amsterdamse uitgaansleven. De combinatie van dansmuziek, spelletjes en verkleedthema's werkt nu eenmaal verslavend.

Al bij binnenkomst raakt de deelnemer verwikkeld in een strijd om de felbegeerde Wisseltrofee. Wie voor twaalven arriveert, kan meedoen aan de vlaggenparade, gepresenteerd door Chris Zegers. Groepen van meer dan zes met hetzelfde wielertenue aan (maar ook iedere andere sportoutfit) krijgen naast hun eigen vlag een gratis fles champagne, mits ze voor twaalf uur present zijn.

De vier zalen van het complex worden tot de nok toe volgestouwd met spelletjes, sportactiviteiten, acts en andere verrassingen. Omdat de Giro d'Italia dit voorjaar naar Amsterdam komt, staat een groot deel in het teken van de tweewielers: slowmotion fietsen, bolletjestruislikken, bandje plakken en bocht afsnijden. Maar natuurlijk ook klappers als water naar de zee dragen en toren van Pisa klimmen behoren op deze zevende editie weer tot het assortiment.

Geen Tiësto tijdens dit Olympisch onderonsje. Wel een hoop andere knoppenruiters uit alle hoeken van het Amsterdamse nachtleven. De gele trui arena, het kloppend hart van dansend Olympique, wordt aangevoerd door onder andere Zender, Wanka en Kostas Homm. Het bolletjestruipodium is het domein van dj's als Mulat, Thomas Robson en de Café Diep crew. En niemand minder dan de heren van Italo Elite (Giro-manen van eigen bodem) nemen de roze trui stage voor rekening.

En wanneer om half vier de eindbalans van deze nachtelijke bergetappe wordt opgemaakt door de scheidsrechter en de grote Wisseltrofee wordt uitgereikt aan de onbetwiste koploper, kan de Giro-manie pas echt losbarsten... Een betere inluiding van een maand vol wiel(ve)r(w)ennerij kan Amsterdam zich eigenlijk niet wensen.

DE NACHTSPELEN
Giro d'Italia editie
Datum: Zaterdag 17 april 2010
Locatie: Westergasterrein
Aanvang: 23.00 - 06.00 uur
Website: www.denachtspelen.nl
Voorverkoop: ¤ 27,50 (ex fee)
Deur: ¤ 32,50

Tranformatorzaal - Gele trui
Audio: Philip Young, Zender, Wanka, Kid Culture, When Harry Met Sally, Tess Is More, Robbert De Hiro (a.k.a. Kostas Hom), mc Quinten
Presentatie: Chris Zegers
vj's: Danny Merk (KGB), Zoek Dekking, Mixil, Mr C, Jodocus Visuals

Westerunie - Roze Trui
Audio: Gehost door Italo Elite: San Proper, Lupe, Martin Duval
Acts: The Pole Barkers, Miss Bliss, The Pocket Boys, The Icons
vj's: Vision Impossible crew, Jodocus Visuals

Westerliefde - Bolletjestrui
Audio: Mulat, Thomas Robson, Nilzon, Café Diep Crew: Black Tie, Elfje, Dokter Rob en gastheer Job Reuten

Westerliefde - Bolletjestrui
Audio: Meester moeilijk, Sjonnie Disco & mc EL Uitslover