Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

500 DAMES 'DUIKEN' IN BURGERS' OCEAN
____________________________________________

Het Arnhemse Dierenpark Burgers' Zoo ontvangt op zaterdag 17 april in aanwezigheid van Burgemeester van Arnhem Pauline Krikke 500 Inner Wheel leden uit het hele land voor de jaarlijkse Inner Wheel Vriendschapsdag.

Tijdens deze landelijke ontmoeting wordt traditiegetrouw een cheque uitgereikt aan het landelijk project - dit jaar Stichting MS Anders - en presenteert zich het plaatselijk project van Inner Wheel Arnhem: Stichting Mode met een Missie.

Na het ochtendprogramma met toespraken duikt in de namiddag het hele gezelschap het Dierenpark in voor een bezoek aan de Ocean-achter-de-schermen. Men is dan al grondig voorgelicht door directeur Alex van Hooff tijdens zijn lezing rond het motto van de dag ....... NATUURLIJK IN ARNHEM

GeĂŻnteresseerde media worden om 10.30 uur bij de hoofdingang verwacht.

Inner Wheel is een serviceclub waarvan voornamelijk vrouwen lid zijn. In Arnhem zijn er 3 Inner Wheelclubs met 120 leden, landelijk zijn er 75 clubs met 2800 leden en wereldwijd bijna 100.000 leden.

Ieder clublid onderschrijft met het aangaan van het lidmaatschap de doelstellingen van Inner Wheel: het bevorderen van vriendschap, het stimuleren van de persoonlijke bereidheid tot helpen en het bevorderen van internationale contacten.
Deze doelstellingen worden vanuit de servicegedachte onder andere in praktijk gebracht door fundraising: het bijeenbrengen van geld voor goede doelen. Door Inner Wheel Arnhem en alle andere Inner Wheel clubs wordt jaarlijks geld ingezameld voor plaatselijke, landelijke en internationale projecten. Dit gebeurt op vriendschappelijke, kleinschalige en vaak ludieke wijze.

Projecten.
Er zijn talloze voorbeelden te geven van Inner Wheel projecten, zowel groot- als kleinschalig.
In 2008-2009 is als landelijk lustrumproject gekozen voor KIKA. In 2009 werd het UNICEF project 'Global Education for Girls' door International Inner Wheel gekozen als International Social Project.

Plaatselijke projecten van Inner Wheel Arnhem in de afgelopen jaren zijn: Scoutinggroep voor gehandicapte jongeren Luctor et Emergo, de Voedselbank Arnhem, het Dushi Huis in Rheden, de Stichting Reddingshonden Westervoort, ondersteuning van medisch onderzoek
zoals het Duchenne project, de Stichting ALS en dit jaar Stichting Mode met een Missie.

Ook werd geld bijeen gebracht voor diverse kleinschalige projecten in Afrikaanse landen voor scholing en educatie van vrouwen en kinderen.