Gemeente Aalten


Nationale Sportweek 2010: 17 t/m 24 april

In een vooraankondiging in Aalten Actueel gaven wij het al bij u aan. In 2010 vindt voor de zevende keer de Nationale Sportweek plaats. Dit is dé week van het jaar waarin de sport in Nederland extra aandacht krijgt met allerlei activiteiten. U kunt als vereniging of sportaanbieder nu uw activiteiten aanmelden!

De Nationale Sport Week die plaatsvindt van 17 tot en met 24 april is dé kans om kennis te maken met de sport die bij je past.

In de nationale sportweek kan iedereen ontdekken hoe leuk sport en bewegen is. Nog steeds blijkt dat veel mensen de weg naar de sportvereniging nog niet hebben gevonden en de Nederlandse norm gezond bewegen niet halen. Iedereen wordt in de sportweek opgeroepen om alleen of samen met een vriend of vriendin mee te sporten. Een leuke kennismaking met sport kan nét dat kleine duwtje in de rug aan die niet-sportende buurman, collega of vriend geven om in actie te komen. Met uiteindelijk natuurlijk het doel dat zij een leven lang blijven bewegen en sporten. De Nationale Sportweek is hét moment om jullie sport in de schijnwerpers te zetten. Doe ook mee!

Tal van beweegactiviteiten

Sportclubs, sportverenigingen, bedrijven, scholen en iedereen die maar wil laten zien hoe leuk sporten is, zet tijdens de nationale sportweek haar deuren open. In heel Nederland wordt tijdens de sportweek aandacht besteed aan bewegen en sport in alle vormen, ook in onze gemeente. Overal vinden proeflessen, wedstrijden, demonstraties, clinics en heel veel andere sportactiviteiten plaats

Verenigingen en sport- en beweegaanbieders: Meld je aan!

Vorig jaar stonden er in de gemeente Aalten een flink aantal activiteiten op het programma tijdens de Nationale Sportweek. Dat zou ook dit jaar leuk zijn. Daarbij is het belangrijk dat alle activiteiten laagdrempelig zijn, zodat niet-sporters gemakkelijk kunnen meedoen, zonder dat er sprake is van een zwaar competitie-element en zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze niet goed genoeg te zijn. Iedereen kan zo de gelegenheid krijgen te ervaren hoe leuk samen sporten is.

Hoe meer verenigingen en sportaanbieders meedoen, hoe groter het aanbod van sportactiviteiten, hoe groter het succes van de Nationale Sportweek. Het is een mooie kans om jullie sport of club lokaal extra onder de aandacht te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een open dag, een open training, kennismakingsles of clinic of misschien wel totaal iets anders. Informeer ook bij jullie bond.

Organiseer een leuke activiteiten en geef deze ook door aan ons. Wij zullen de plaatselijke activiteiten van de sportaanbieders verzamelen en in een totaaloverzicht publiceren op onze website en via de gemeentepagina in Aalten Vooruit en de Band verwijzen naar deze website.

Wil je als sportaanbieder uw activiteiten in deze week graag vermeld zien neem dan vóór 26 maart contact op met Bregje Rensen (0543) 49 32 57 (aanwezig op maandag en woensdag de hele dag en donderdagochtend) of meldt je activiteit op b.rensen@aalten.nl.

Van belang hiervoor zijn in ieder geval:


- Activiteit:


- Dag:


- Tijd:


- Organisatie:


- Locatie:


- Contactpersoon en telefoonnummer/e-mail:


- Eventuele kosten:


- Bijzonderheden:

Verder kun je je activiteit aanmelden op de website www.nationalesportweek.nl. Voor iedere op de website aangemelde activiteit ontvang je een promotiepakket. Ook zijn promotiematerialen op deze website te downloaden.

Zo kun je iedereen laten zien dat je sportactiviteiten hebt georganiseerd tijdens de Nationale Sport Week!

LocatiesContactSitemapVacaturesMeldingenGemeentegidsInlog raadsnet

Gemeente Aalten | Postbus 119 | 7120 AC Aalten | Telefoon (0543) 49 33 33 | Fax (0543) 47 54 55 | E-mail info@aalten.nl