IJssellandziekenhuis

2 April 2010

Hoe "bevalt" het IJsselland?

Informatiedag over bevallen in het ziekenhuis op zaterdag 17 april

Zaterdag 17 april 2010 is het weer zover: de open dag voor zwangere vrouwen en partners. Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen aanstaande ouders en andere belangstellenden in het IJsselland Ziekenhuis komen kijken hoe het eraan toe gaat wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen.

Je kunt terecht met vragen als: "Hoe ziet een verlosbed eruit?", "wie moet ik bellen als de weeën beginnen," "hoe gaat een keizersnede?" of "stel dat borstvoeding niet meteen lukt?" Van alle betrokken afdelingen zijn medewerkers aanwezig om je vragen te beantwoorden. Je kunt bijvoorbeeld een verlosbed bekijken en zien hoe een couveuse werkt.

Het IJsselland Ziekenhuis organiseert deze informatiedag twee maal per jaar. Zwangere vrouwen krijgen op deze dag een goed beeld van wat zij kunnen verwachten bij een bevalling in dit ziekenhuis. Aanstaande ouders maken kennis met medewerkers van de kraam- en verlosafdeling, de kinderafdeling, de lactatiekundige, de polikliniek gynaecologie en het consultatiebureau. Bezoekers kunnen een verlosbed bekijken, er wordt uitleg gegeven over de couveuse en het warmtebedje en andere apparatuur. Presentaties, filmpjes en fotoboeken geven een goed beeld van o.a. een meerlingzwangerschap, een keizersnede of het geven van borstvoeding. Op deze dag zijn ook veel praktische en handige tips te halen; wat moet je bijvoorbeeld meenemen naar het ziekenhuis en waar zijn de verloskamers?

Baby Friendly Hospital

In het IJsselland Ziekenhuis is veel aandacht voor borstvoeding. In 2001 is het ziekenhuis door de WHO (World Health Organization)/Unicef erkend als `Baby Friendly Hospital'. Werken volgens dit keurmerk betekent dat het ziekenhuis zich houdt aan de 10 criteria die WHO/Unicef hebben opgesteld voor het welslagen van borstvoeding (zie www.zorgvoorborstvoeding.nl).

Voor meer informatie of vragen over de open dag voor aanstaande ouders kunnen belangstellenden terecht bij de afdeling Patiëntenvoorlichting op werkdagen tussen 09.30 en 16.30 uur op tel nr. 010 - 2585137 of via email: Patientenvoorlichting@remove-this.ysl.nl.


---