Gemeente Geldermalsen

Er zit muziek in de Bloesemtocht

De Nationale Rode Kruis Bloesemtocht wordt een swingende wandeling. Tijdens de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht op zaterdag 17 april zorgt de muziek voor een feestje voor de wandelaars. De lopers worden begeleid door 20 harmonieën en fanfares, enkele koren, een dweilorkest en een big band. Daarnaast is het popprogramma verder uitgebreid: maar liefst 30 popformaties in alle genres komen naar Geldermalsen. Vrijwel alle muzikanten treden belangeloos op voor het goede doel: de nationale sociale hulp van het Rode Kruis. Er is muziek op alle rustposten en langs de routes. Ook zijn er een aantal lopende muziekkorpsen die de wandelaars begeleiden over de Deilsedijk op weg naar de finish in de veilinghallen van de Fruitmasters Groep in Geldermalsen.

De programmeurs presenteren dan ook vol trots het volledige programma op de Bloesemtocht website.
De popformaties verzorgen optredens op zeven verschillende podia die verspreid liggen langs het wandelparcours.
Bij Post Frutera in Enspijk spelen Nederlandse toptalenten zoals de Haagse formatie R.O.O.O.M. en de Zeeuwse nederpopband Wolff. R.O.O.O.M. is de formatie rond zangeres Romagna Sassabone en gitarist Ronno Osipow. In 2006 scoorde de groep enkele Top 40 hits met nummers als 'First Thing', 'Get Up' en 'Lost'.
Wolff is een Nederlandstalige popgroep uit Zeeland die in 2008 kennis maakte met het grote publiek tijdens een druk bezocht Concert At Sea. De single 'Zoen' werd vrijwel direct opgepikt door regionale en landelijke zenders. Op dit moment hopen zij de hitparade opnieuw te bereiken met hun single 'Denk'.

Podium Kievit

Op rustpost Kievit spelen dit jaar in ieder geval de band pEp en singer/songwriter Annie Mary. pEp met de dames Ella, Myrle, Tirtsa en Klaartje brengen Nederlandstalige pop / rockliedjes in een show waar je vrolijk van wordt. 2009 was het jaar waarin ze hun album 'Broek uit' lanceerde en hun gelijknamige tour bracht hen naar onder andere de Zwarte Cross.
Singer-songwriter Annie Mary brengt de wandelaars rustige luisterliedjes over thema's die uit het leven gegrepen zijn. Haar stijl beweegt zich op de grens tussen pop, counrty, blues en easy-listening. Samen met haar 13-koppige live band geeft zij een prachtig bij de omgeving passend concert. Ook zangeres Jess komt terug met haar band naar post Kievit, na een succesvol optreden in 2009. Net als in 2009 zullen weer voldoende singer-songwriters te horen zijn. De bekendste namen zijn dit jaar Sandy Dane en Martine Bond. Met de radiohit 'Peace, Love & Ice Cream' presenteerde singer/songwriter Sandy Dane zichzelf aan het grote publiek. Nu lanceert ze haar debuutalbum Beautiful and Ugly, een album vol dromerige, semi-akoestische popliedjes met mooie melodieën en melancholieke teksten over de liefde en het leven. De hoge hitnotering van de gelijknamige single belooft veel voor de rest van 2010. Martine Bond kennen we allemaal dankzij haar single 'Heartbeat' die gebruikt is bij een tv-commercial van een grote verzekeringsmaatschappij. Inmiddels is de Volendamse zangers klaar met haar album dat in de periode rond de Bloesemtocht zal verschijnen.
De andere singer-songwriters die een optreden verzorgen zijn Merel Koman, Jenna Attison en Nadie Reyhani.

Muzikale afsluiting door Jenny Lane

De Bloesemtocht 2010 wordt afgesloten met een concert van zangers Jenny Lane met haar band. Lane is al jaren het best bewaarde geheim van de Nederlandse soulscène. Na het winnen van Talent Night Rotterdam in 2007 reisde Jenny af naar Amerika om op te treden in het Apollo Theatre in New York. Daar dwong ze het publiek op glorieuze wijze aan haar voeten.
Inmiddels is haar vrolijke debuut-cd "Monsters" uit en gaat Jenny Lane in Nederland en Frankrijk het voorprogramma verzorgen voor wereldster Joss Stone. De Rode Kruis Bloesemtocht is dan ook erg blij met dit bijzondere slotoptreden van een sportieve én muzikale dag.

Praktische informatie

Startterrein: Koninklijke Fruitmasters Group, 2 minuten lopen van het NS station
Startgeld: Bij vóórinschrijving: volwassenen EUR 6,50 per persoon, kinderen t/m 12 jaar EUR 3,50. Parkeren EUR 4,00. Aan de start kost een kaart EUR 7,50 en EUR 4,50 voor kinderen.
Wandelen: 8, 15, 25 en 40 kilometer
Nordic Walking: 9,16 en 22 kilometer
Starttijden:
07.00 - 10.00 uur - 40 km.
07.00 - 09.00 uur- 22 km. nordic walking
07.00 - 12.00 uur - 25 km.
09.00 - 12.00 uur - 9 en 16 km. nordic walking
09.00 - 13.00 uur - 15 km.
09.00 - 14.00 uur - 8km.

Iedere deelnemer ontvangt bij de finish een medaille.

Voor meer informatie en voorinschrijving:
http://www.rodekruisbloesemtocht.nl/

Over de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

De Bloesemtocht is een van de grootste eendaagse wandeltochten in Nederland en wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. In 1991 werd de tocht voor het eerst georganiseerd met als doel geld in te zamelen voor een nieuw Rode Kruis gebouw in Geldermalsen. De netto opbrengsten zijn voor de nationale sociale hulp van het Rode Kruis ten behoeve van chronisch zieke -, gehandicapte - en eenzame mensen in onze samenleving. In 2009 werd er ruim 115.000 euro bij elkaar gewandeld. De wandeltocht voert de deelnemers door de mooiste delen van de Betuwe die volop bloeit in deze tijd van het jaar. De Rode Kruis Bloesemtocht wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis, de KNBLO-NL en de ANWB. De 18e Bloesemtocht wordt georganiseerd op 17 april 2010.
Hoofdsponsors van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht zijn: Koninkijke Landmacht, Heerlijkheid Mariënwaerdt, A.Hak, Gemeente Geldermalsen, Volvo Nederland, Regionaal Bureau Toerisme Rivierenland (RBT), New Balance, Koninklijke Fruitmasters Groep, Albron, AVRI, Rabobank Geldermalsen e.o, Electrabel KX Radio en Perskindol.
---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258
e-mail: info@geldermalsen.nl