Gemeente Spijkenisse


3e Kunstroute Spijkenisse op 17 en 18 april 2010

06 april 2010

Kunstroute 2010

Burgemeester Salet maakt schilderij met kunstenaars, opbrengst voor hospice.

Op zaterdag 17 en zondag 18 april 2010 is het weer zover. Dan is het in Spijkenisse weer genieten van het vele moois wat de Spijkenisser kunstenaars in hun open ateliers tentoonstellen.

Aan de hand van een perfect vormgegeven brochure is het mogelijk uw eigen route voor deze dagen samen te stellen. De brochures zijn verkrijgbaar in

* het stadhuis

* theater de Stoep

* alle VVV kantoren op het eiland Voorne - Putten
* alle bibliotheken op het eiland Voorne - Putten

In deze brochure worden alle deelnemers, met een of meer foto's van hun werk, gepresenteerd. Op de plattegrond staan de locaties van de kunstenaars exact aangegeven en volledigheidshalve is tevens vermeld of de locatie rolstoel toegankelijk is.

Door Spijkenisse voor Spijkenisse
Een slagzin die dit jaar zeker terecht is gekozen. De opening van de Kunstroute 2010 wordt op vrijdag 16 april 2010 verricht door burgemeester Salet. Op deze besloten openingsavond zet mevrouw Salet de eerste penseelstreken op een (door kunstschilder Cor Wander geschonken) doek van 70 x 90 centimeter.

Een aantal enthousiaste kunstschilders gaat vervolgens, ieder met behoud van de eigen stijl, dit schilderij gezamenlijk voltooien. Dit schilderij wordt geveild en de opbrengst is bestemd voor het hospice ´de Waterlelie´ in Spijkenisse.

De eerste biedingen kunnen worden uitgebracht op de openingsavond. Gedurende de 2 dagen van de Kunstroute is het schilderij bij kunstschilder Cor Wander te bewonderen en hij is graag bereid om biedingen te noteren.

Na afloop van de Kunstroute wordt het schilderij nog 2 weken in de hal van het stadhuis tentoongesteld. Ook hier kunnen, bij de receptie, biedingen worden uitgebracht.

Op 29 april 2010 sluit de biedingtermijn en zal bekend worden gemaakt welk bedrag we over kunnen maken naar het hospice.

Van 11.00 tot 17.00 uur
Van harte nodigen de Spijkenisser kunstenaars u uit om hun atelier te bezoeken. De ateliers zijn op 17 en 18 april 2010 open van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie, het laatste nieuws, veel beeldmateriaal en de route kan men terecht op de website van de kunstroute.

De entree is overal gratis.

Externe links


* Kunstroute Spijkenisse [Let op! De website www.kunstroutespijkenisse.nl opent in een nieuw venster]