Warchild


Sport mee met de Nationale Sport Week!

31 maart 2010 - Dit jaar start de Nationale Sport Week op zaterdag 17 april in Arnhem. War Child sport ook mee! Wij geloven in de doelstelling van de Nationale Sportplatform om meer mensen te laten bewegen. Want, door te sporten worden mensen in Nederland lichamelijk gezond, en voor kinderen in oorlogsgebieden is het een manier om geestelijk weer gezond te worden. Sport je mee?

Wat is de Nationale Sport Week?
De Nationale Sport Week wordt georganiseerd door het Nationale Sportplatform en is een initiatief van NOC/NSF. Dit landelijke sportevenement heeft als hoofddoel het vergroten van de sportparticipatie in Nederland. En, het draagt ook bij aan de doelstellingen van het Olympisch Plan: van Nederland een sportland maken en de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland halen! Een streven dat alleen gerealiseerd kan worden als Nederland in de ban van sport raakt. Daarom zijn initiatieven als de Nationale Sport Week onmisbaar!

War Child sport mee!
Het Nationale Sportplatform geeft War Child de mogelijkheid om partner te zijn van de Nationale Sport Week. Tijdens deze week staat sportbeleving voorop. En, War Child gelooft in de universele kracht van sport. Door te sporten kunnen mensen in Nederland lichamelijk gezond worden en sport is voor kinderen in oorlogsgebieden een manier om geestelijk weer gezond te worden.

Wat betekent sport voor kinderen in oorlogsgebieden?
* Door te sporten komen kinderen bij elkaar, ze sporten samen met vroegere `vijanden'

* Door te sporten leren kinderen hun talenten te ontdekken en zelfvertrouwen op te bouwen

* Door te sporten kunnen kinderen gewoon weer even kind zijn.

De Nationale Sport Week vindt dit jaar plaats van zaterdag 17 april tot zaterdag 24 april. Tijdens de opening op zaterdag 17 april in Arnhem, is War Child sportief aanwezig met een voetbalactiviteit voor kinderen. Voor meer informatie kijk je op Nationale Sport Week