D66

maandag 12 april 2010

Rinnooy Kan en Wijers spreken zaterdag op D66-congres

Alexander Rinnooy Kan en Hans Wijers spreken aanstaande zaterdag op het D66-congres in de Convention Factory in Amsterdam.

Rinnooy Kan

Alexander Rinnooy Kan was onder meer topman van ING en rector magnificus van de Eramus Universiteit. Op dit moment is hij voorzitter van de Sociaal-Economische Raad. Rinnooy Kan spreekt over de rol van kennis en onderwijs in Nederland in de 21^ste eeuw: Ambitieuze investeringen op het brede terrein van kennis - onderwijs, onderzoek, innovatie - zijn voor de toekomst van Nederland van essentieel belang. Alleen zo kan de achterstand die Nederland heeft opgelopen op de top van de geĂŻndustrialiseerde landen worden ingelopen. De eerdere Kamerbrede steun om Nederland in de top 5 van kennislanden te brengen zal nu moeten worden beproefd.

Hans Wijers

Hans Wijers was onder meer minister van Economische Zaken voor D66 onder Paars 1. Op dit moment is Wijers voorzitter van de raad van bestuur van Akzo Nobel. Wijers spreekt over het voor een exportland als Nederland cruciale onderwerp ondernemen in een internationale context.

D66-voorzitter Ingrid van Engelshoven: Met deze sprekers belooft het een heel bijzonder verkiezingscongres te worden voor D66.