Gemeente Oldenzaal


Spectaculaire open dag brandweer Oldenzaal

12 april 2010

Spectaculaire demonstraties, oldtimers, `zelf ervaren' en diverse activiteiten voor kinderen zijn slechts een paar ingrediënten van de open dag die op 17 april door Brandweer Noord Oost Twente in Oldenzaal wordt gehouden.

Op deze dag is er van 10.00 tot 16.00 uur op het kazerneterrein aan de Ossenmaatstraat 1 te Oldenzaal van alles te doen. De brandweer verzorgt onder andere blusshows, er worden auto's opengeknipt en er wordt een airbag-demonstratie verzorgd. Ook wordt de bezoeker zelf niet vergeten en aan het `werk' gezet!

Goed doel

Tijdens de open dag is het mogelijk om vanuit de hoogwerker te genieten van het uitzicht over Oldenzaal. Ook meerijden in een echt brandweervoertuig is mogelijk! Voor deze activiteiten wordt een kleine geldelijke bijdrage gevraagd, die volledig wordt geschonken aan de Brandwondenstichting.

Ervaren

De bezoeker krijgt de gelegenheid om te ervaren hoe het is om bijvoorbeeld een `vlam in de pan' te blussen, een beginnende brand te bestrijden met behulp van kleine blusmiddelen en hoe het is om te vluchten door rook.

Kinderen

Op de open dag is uiteraard ook aan de kinderen gedacht. Speciaal voor hen heeft de brandweer spannende opdrachten bedacht, waarmee uiteindelijk een blusdiploma kan worden verdient. Verder ontbreekt een springkussen niet en worden ballonnen, kleurplaten en stickers uitgedeeld.

Voorlichting en werving

Tijdens de open dag kunt u uitgebreid kennis maken met het brandweervak en de brandweervrijwilligers. Laat u voorlichten en stel al uw `brandende' vragen. Vrijwilliger worden? Laat u informeren: De brandweer is op zoek naar nieuwe leden!

Locatie

Brandweerkazerne Oldenzaal, Ossenmaatstraat 1 te Oldenzaal Informatie: Kijk op de website van Brandweer Twente voor meer informatie over de open dag: www.brandweertwente.nl.