Gemeente Hulst

Grote Markt & Gentsestraat afgesloten

Grote Markt & Gentsestraat afgesloten

In verband met de Marathon Zeeuws-Vlaanderen zijn de Grote Markt en de Gentsestraat tijdelijk afgesloten.

Op zaterdag 17 april 2010 gaat de 2e editie van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen van start. Vertrok de marathon vorig jaar nog vanaf de Keldermanspoort in Hulst, nu gebeurt dat vanaf het middelpunt van de Hulster vestingstad: de Grote Markt. Om die reden is het marktplein op zaterdag 17 april 2010 afgesloten.

Om 11.00 uur klinkt het startschot voor de marathonlopers. Zij verlaten de Grote Markt via de Genstestraat, waarna ze via het Oranjebolwerk de stadswal oplopen. In verband met de start wordt de Gentsestraat rond dat moment een tiental minuten afgesloten voor het verkeer. Ook bij de start van de aflossingsmarathon om 11.20 uur, wordt de Gentsestraat een minuut of 10 afgesloten.

Na een rondje over de stadswallen van Hulst gaan de lopers richting de landtong tussen de Binnen- en de Buitenvest. Daarna volgen al snel de bossen van Clinge, Sint Jansteen en Heikant, waarna het vervolgens richting Terneuzen gaat.

Het hele traject van de marathon is voorzien van verkeersregelaars. Zij zullen instaan voor het veilig verloop van het sportevenement. Daarnaast zijn op enkele plaatsen tijdelijke parkeerverboden ingesteld. Het verkeer zal her en der enige hinder ondervinden van de marathon. Dit wordt door de organisatie tot het minimum beperkt.

Voor nadere informatie: http://www.marathonzvl.com