Nieuws

Bezoek bunker boulevard Scheveningen

Gemeente Den Haag 15 april 2010

Zaterdag 17 april 2010 opent voor 1 dag het onlangs vrijgegraven bunkercomplex in Scheveningen.

Onder begeleiding van een gids kunt u een korte rondleiding krijgen in het 70 jaar oude complex. De bunkers bevinden zich binnen het werkterrein van de kustversterking in Scheveningen. Om het terrein veilig te betreden kunt u zich melden bovenaan de trap bij Seinpost. De rondleidingen vinden plaats tussen 10.00 en 17.00 uur en duren ongeveer 10 minuten.

De rondleidingen worden verzorgd door Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen in samenwerking met de gemeente Den Haag. Wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) gidst om 10.30 uur een groep door de bunker.

Bijzonder

Tijdens het werk aan de boulevard, is onlangs ter hoogte van Seinpostduin de bunker in de strandmuur vrijgegraven. Het gaat om een zeldzame S3-mitrailleurkazemat. Dat aan dit verdedigingswerk uit 1939 ook een Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog grenst, was niet bekend. Door de aanleg van de nieuwe dijk kan het verdedigingswerk niet op deze plek blijven staan. Onderzoek moet uitwijzen of het technisch haalbaar is om de kazemat te behouden en naar een andere locatie over te brengen. De komende weken valt hierover een besluit.

Reisadvies

Vanwege de werkzaamheden aan de boulevard en de te verwachte drukte is het advies om met het openbaar vervoer of de (brom)fiets naar de badplaats te komen. Automobilisten moeten rekening houden met extra drukte op de weg. Alle parkeergarages in Scheveningen zijn bereikbaar. Bovendien is er een tijdelijk parkeerterrein aangelegd op het strand naast de haven. Dit terrein biedt plaats aan ongeveer 400 personenauto's.

Foto: Bas de Mos
Foto: Bas de Mos

Zie ook:


* Fotoalbum vrijgegraven kazemat

* Achtergrondinformatie S3-kazemat Scheveningen
* Nieuwe boulevard Scheveningen