De Gezondheidskrant van Nederland een feit

16/04/2010 16:40

De Gezondheidskrant van Nederland

Amsterdam, 16 april 2010-Zaterdag 17 april as verschijnt de eerste uitgave van De Gezondheidskrant van Nederland. Als bijlage van De Telegraaf op zaterdag bereikt De Gezondheidskrant van Nederland zes keer per jaar een kleine 3 miljoen mensen met hoogwaardige en toegankelijke informatie, feiten en tips over gezond leven. Daarmee kan de lezer praktisch aan de slag om zijn gezondheid op een hoger plan te brengen.

Nederland gezonder maken, dat is wat de Gezondheidskrant van Nederland wil bereiken. De missie komt recht uit het hart van de initiatiefnemer van de krant, Peter Karsten. Het ging deze grootondernemer in de levensmiddelenindustrie voor de wind totdat hij zelf getroffen werd door kanker. Via zijn netwerk lukte het hem snel geholpen te worden door de beste specialisten. "Ik leef nog, maar veel mensen die dat netwerk niet hadden leven niet meer." Het werd zijn persoonlijke missie de zorg te veranderen, zodat iedereen gelijke kansen krijgt. Deze ervaring deed hem bovendien realiseren dat zijn kennis over preventie en behandelmethoden beperkt was. De gezondheidsmarkt is groot en onoverzichtelijk voor vele mensen. Hiermee was het idee geboren om verantwoorde informatie toegankelijk te maken voor iedereen. "Mijn tumor is uiteindelijk de grootste verrijking in mijn leven geweest", zegt Karsten. Peter Karsten is naast de bedenker en initiatiefnemer van De Gezondheidskrant, mede-oprichter van de Stichting Cancer Center Amsterdam, onderdeel van het VU medisch centrum in Amsterdam.

De Gezondheidskrant van Nederland is een traditioneel medium met een nieuwe schwung. In deze moeilijke tijden voor papieren media verschijnt zij tegen de stroom in als krant. Als onafhankelijke tabloid heeft de krant het grootst mogelijke bereik van Nederland in zijn soort. Een hoogwaardige en onafhankelijke redactie maakt met haar maatschappelijke doelstelling De Gezondheidskrant van Nederland bovendien anders dan anderen.

Gezondheid van en voor iedereen

Gezondheid is voor iedereen belangrijk. Daarom gaat De Gezondheidskrant van Nederland iedereen aan. Of je nu je eigen goede gezondheid wilt behouden, deze naar een hoger plan wilt brengen of dat je dat voor je kinderen, ouders of naaste vrienden wilt doen. Gezondheid is van en voor iedereen, van jong tot oud. De Gezondheidskrant van Nederland is dan ook van mening dat iedereen recht heeft op betrouwbare en toegankelijke informatie over gezond leven. De krant verschijn 6 keer per jaar. Iedere uitgave worden vier pagina's besteed aan een specifiek thema; in de eerste uitgave staat Gezond gewicht centraal. Andere vaste en terugkerende onderwerpen in de krant zijn: gezonde voeding, sport en bewegen, geestelijke gezondheid, wellness, tand- en mondzorg, maar ook informatie, financiële en praktische wegwijzing voor chronisch zieken en mensen met een beperking of handicap.

Vrienden van De Gezondheidskrant van Nederland

De Gezondheidskrant van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door een raad van advies, die elke uitgave kritisch meedenkt en de redactionele inhoud toetst. Dit zijn o.m.: CORPUS, reis door de mens; Voedingscentrum Nederland; Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde; Paul Rosenmöller, Convenant Gezond gewicht; Prof. Dr. Jo Hautvast, erelid Gezondheidsraad; Ir Hans de Goeij, buitengewoon adviseur VWS; Prof Dr. Ir J. C. Seidell, VU Amsterdam; Prof Dr. E.M.H. Mathus-Vliegen.

De Gezondheidskrant van Nederland bv is een onderneming van: Peter Karsten, Oude Gracht Groep bv, CORPUS reis door de mens, Letterlijk en Figuurlijk (L.E.F.) bv.

PR voor De Gezondheidskrant

Begin mei zal De Gezondheidskrant van Nederland officieel worden gelanceerd tijden een persconferentie. Nadere informatie hierover, de precieze datum en locatie worden binnenkort bekend gemaakt. Vanaf april is De Gezondheidskrant van Nederland ook op televisie. De krant steunt het programma Health Angels, iedere zondag op RTL4.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.degezondheidskrant.nl