Ingezonden persbericht

Slapeloze nacht bij Imagine:
The Night of Terror met vier ijzersterke horrorfilms
terug in Tuschinski 1!

17 op 18 april - Pathé Tuschinski, Amsterdam
www.imaginefilmfestival.nl

Niet alleen keert hij terug naar zijn vertrouwde stek, de majestueuze grote zaal van Tuschinski, ook vindt Imagine's traditionele nachtelijke horrormarathon dit jaar plaats in zijn vertrouwde vorm: met vier ijzersterke horrorfilms, die de liefhebbers gegarandeerd een nachtlang wakker zullen houden.

Ook krijgen de dames weer de kans om hun gilkwaliteiten ten gehore te brengen tijdens de inmiddels befaamde Scream Queen Contest.

De kick off van de NoT wordt verzorgd door het huiveringwekkende (REC) 2, waarin de makers de draad oppakken waar de oorspronkelijke film eindigde. Zwaar bewapende militairen dringen samen met een priester het besmette appartementencomplex binnen, met paniek, chaos en een bizarre plotwending als gevolg.

Na dit ijzersterke vervolg slaat de waanzin opnieuw toe met THE CRAZIES. In deze losse remake van de gelijknamige film uit 1973 van George A. Romero raakt een dorp besmet door een biologisch wapen, hetgeen de volgende drie vragen oproept: hoe kom je levend uit het quarantainegebied? Waar vind je een auto? En vooral, hoe voorkom je dat je zelf geïnfecteerd raakt? THE CRAZIES staat garant voor gruwelijke spanning en een knallende finale.

Dat zelfs bikkelharde Franse smerissen en Nigeriaanse gangsters niet opgewassen zijn tegen hordes bloeddorstige zombies, blijkt uit LA HORDE. Op de begrafenis van een Franse politieman zweren vier collega's wraak op een Nigeriaanse bendeleider, maar wanneer ze hun voornemen willen uitvoeren, blijkt dat nog een hele klus. Wat begint als een persoonlijke wraakoefening, eindigt in niets minder dan de totale ondergang van de wereld!

De NoT wordt op spectaculaire wijze afgesloten met het stapelgekke VAMPIRE GIRL VS FRANKENSTEIN GIRL. In deze over the top Japanse Troma-variant wisselen uitbundige special effects, bloedfonteinen en foute humor elkaar in hoog tempo af. De film zit tjokvol krankjoreme personages, maar Frankenstein Girl spant de kroon! Deze dame kan zich met behulp van een boormachine ombouwen tot... een helicopter! Haar eindgevecht met Vampire Girl is het mafste en meest hysterische dat Imagine dit jaar te bieden heeft.

Zaterdagnacht 17 april - Aanvang 00.30 uur - Tuschinski 1, Amsterdam

00.30: (REC) 2
02.30: THE CRAZIES
04.30: LA HORDE
06.30: VAMPIRE GIRL VS FRANKENSTEIN GIRL

Toegangskaarten á ¤ 27,50 kan men vanaf donderdag 25 maart online bestellen via www.imaginefilmfestival.nl

De foto's in het persbericht komen uit de volgende films (van links naar rechts):
(REC) 2, THE CRAZIES, LA HORDE, VAMPIRE GIRL VS FRANKENSTEIN GIRL