TROS

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 17 april
Radio 1 - 11.04 uur

FEMKE HALSEMA EN MARJA VAN BIJSTERVELDT IN TROS KAMERBREED

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (CDA) van Onderwijs en GroenLinks-leider Femke Halsema zijn te gast in TROS KAMERBREED.

Zondag is het congres van GroenLinks, waar het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst worden vastgesteld. Margriet Vroomans praat met beoogd lijsttrekker Femke Halsema over belangrijke punten uit het programma: geen AOW voor vrouwen die nooit hebben gewerkt en weg met de basisbeurs, studenten mogen alleen nog maar lenen. Dus: hervormingen in de AOW en investeringen in onderwijs staan centraal in het programma van GroenLinks dat Halsema bij de presentatie een "open uitnodiging aan andere politieke partijen" noemde

Onderwijs neemt ook bij andere partijen een prominente plaats in de verkiezingsprogramma's in en daarom is ook staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs te gast in TROS KAMERBREED. Ze reageerde deze week enthousiast op de voorstellen van haar partijgenoot Cees Veerman over het hoger onderwijs. Die vindt dat hogescholen en universiteiten studenten aan de poort moeten gaan selecteren, zodat het niveau omhoog gaat. Van Bijsterveldt is het met hem eens: "Om vooruit te komen moeten we af van de eeuwige middelmaat. Van de gedachte dat niemand hier zijn kop boven het maaiveld mag uitsteken", zei ze in Trouw.

En ook het laatste nieuws vanaf het D66-congres in Amsterdam.

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl



TROS