Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 6 april 2010

Vroege vogelexcursie in het Ilperveld

Op zaterdag 17 april organiseert Landschap Noord-Holland van 07.00 tot 10.00 uur een vaarexcursie voor vroege vogels in natuurgebied Ilperveld. Een prachtige gelegenheid om in alle rust van het voorjaar te genieten.

Het is een goede periode om het liefdesleven van de weidevogels te observeren. Vanuit de excursieboot kijken we naar de buitelingen van de kievit. De grutto's zijn terug en laten zich luidkeels horen. Heel bijzonder is dat de watersnip volop aanwezig is. Op de vele natte plekken voelt deze vogel zich prima thuis. Tijdens de liefdesvlucht laat het mannetje een geluid horen dat wel lijkt op mekkeren. Met een beetje geluk zien we ook kemphanen op doortrek. Het voorjaar komt dit jaar traag op gang, maar de eerste visdieven zijn vast weer terug uit het zuiden. Ze maken spectaculaire duikvluchten op zoek naar visjes.

Zin om mee te varen? Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 9,50 per persoon, Beschermers betalen ¤ 6,50. Kinderen tot 12 jaar ¤ 4,50. Ter plekke aanmelden is ook mogelijk. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Het kan behoorlijk koud zijn op het water. U vindt het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving vindt u op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden.


Noot voor redacties