Ingezonden persbericht


----------
Persbericht

Mood Elevator viert 5 jaar bestaan in Tivoli de Helling

Mood Elevator is jarig en viert op zaterdag 17 april haar vijfjarig bestaan. Geheel in de Mood Elevator traditie is er voor deze bijzondere avond een speciale gast uitgenodigd in de persoon van Levon Vincent. Afkomstig uit Brooklyn, New York maakt deze man momenteel wereldwijd furore met zijn rauwe benadering van house. Naast hem staan de drie oprichters uiteraard ook op het programma. Darko Esser, Pitto en Brent Roozendaal weten namelijk als geen ander hoe het ware Mood Elevator gevoel muzikaal moet worden vertaald.

Vijf jaar geleden is Mood Elevator ontstaan vanuit de behoefte om een brede dansavond op te zetten waarbij de randjes van het elektronische spectrum konden worden verkend. In combinatie met klinkklare toppers vormde deze opzet de basis voor een veelzijdig clubconcept waarbij verassing, progressiviteit en muzikale liefde voorop staan. Met avonden in gerenommeerde clubs als Tivoli de Helling, Paradiso, de voormalige 11, Trouw, M.S Stubnitz en bijvoorbeeld Atak werd de toon gezet. Daarnaast is Mood Elevator als host van het hoofdpodium van oosters cultfestival Have A Nice Day mede verantwoordelijk geweest voor de groei die dit knusse evenement de afgelopen jaren heeft gemaakt. Met namen als Steve Bug, Len Faki, Isolee, The Field, Biblio, Jackmate, I.F, Jerome Sydenham, Joris Voorn, Yellow, Martyn, Andy Stott, Efdemin en Solomun heeft Mood Elevator inmiddels een artiestenlijst om mee te pronken. Met een hartverwarmende aanhang en vele vaste sympathisanten uit het hele land is Mood Elevator in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een volwassen concept met een neus voor kwaliteit. Voor 2010 liggen er dan ook een hoop mooie plannen in het verschiet en wordt er met opgeheven hoofd nagedacht over de komende vijf jaar.

Bij een vijfjarig jubileum moet er natuurlijk worden uitgepakt en daarom is dé man van dit moment uitgenodigd. Levon Vincent heeft het afgelopen jaar namelijk de hele housewereld op zijn kop gezet met een reeks grandioze releases. Opgroeiend in Manhattan's Lower East Side werd zijn interesse voor muziek al op jonge leeftijd gewekt en vervolgens studeerde hij Jazz, Klassiek en 20th Century Post Modernism aan de State University van New York. Deze muzikale achtergrond vormt de bakermat voor zijn uitgesproken op zichzelf staande sound. Met wereldwijde hits als Solemn Days en Double Jointed Sex Freak kreeg Levon lyrische reacties vanuit de gehele internationale scene. Ook zijn laatste twee podcasts, voor resident advisor en voor mmnl ssgs worden door houseliefhebbers wereldwijd bejubeld. Genoemd als één van de meest talentvolle producers uit Amerika van dit moment reist hij tegenwoordig de hele wereld over en staat hij in clubs als de Panoramabar, Robert Johnson, Fabric en nu dus bij ons in de oude vertrouwde Helling. Geheel in de lijn van de steeds populairder wordende nieuwe New York housesound lust Mood Elevator hier in ieder geval wel pap van.

Natuurlijk staan de drie peetvaders van Mood Elevator ook op het programma. Pitto zal voor deze gelegenheid een speciale liveset voorbereiden die geheel in de stijl van de avond past, ziel en zaligheid is het devies. Overige woorden zijn overbodig.

In de foyer staan Da Renzo en zijn vrienden paraat voor een hoogwaardig staaltje topvermaak. Da Renzo is inmiddels een onmisbare waarde die iedere editie van Mood Elevator tot nog een groter feest vervolmaakt. Speciale vermelding verdienen de visuals van vaste flyerontwerpster Sue Doeksen die samen met Soulbase en Max Mana zorgen voor een ogenschijnlijk fraai schouwspel. Daarnaast is er voor dit vijfjarige bestaan een bijzondere animatie gemaakt die wordt ondersteund door een digitale gelukskaart, waarmee iedereen zijn of haar geliefde medemens een mood-verhogende boodschap toe kan sturen. Pak die kans!

Ten slotte wil Mood Elevator van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor alle mooie momenten en bijzondere herinneringen. Het was fijn en we gaan het de komende jaren alleen nog maar fijner maken. De aftrap hiervoor wordt gegeven op ons verjaardagsfeest op17 april met een feest vol liefde met een harde L.

Tot dan!

Cadeautip: skippyballen

http://www.youtube.com/watch?v=euPWlySutJ4

----------
Info voor redactie:

Mood Elevator viert 5 jaar!

Datum: 17 april

- Levon Vincent (US, Novel Sound, Deconstruct)
- Pitto (Live)

- Darko Esser

- Brent Roozendaal

- Da_Renzo & Friends
visueel: Sue Doeksen, Max Mana & Soulbase

23.00 - 06.00
presale: 10 euro
place: Tivoli de Helling, www.tivoli.nl
Illustratie
http://www.moodelevator.nl/flyers/17apr/ME-1704.jpg http://www.moodelevator.nl/flyers/17apr/ME-1704-liggend.gif

more info: http://www.moodelevator.nl promovideo: http://www.youtube.com/watch?v=euPWlySutJ4

----------