JOVD

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie

PERSBERICHT

JOVD: Wat is onze toekomst?
Jeugd van tegenwoordig houdt congres te Utrecht

Den Haag, 15 april 2010 ­ De JOVD, de onafhankelijke liberale jongerenorganisatie, verzamelt zich op 17 en 18 april aanstaande te Utrecht voor haar halfjaarlijkse congres. De jonge liberalen praten twee dagen lang over de rol van jongeren in de Nederlandse samenleving. Landelijk Voorzitter Martijn Jonk: "Wat is onze toekomst? Politici praten over, maar niet met jongeren. Willen we dat er voor ons besloten wordt of gaan we op de barricaden?"

Thema van het JOVD congres is niet voor niets `De Jeugd van Tegenwoordig'. Of het nu gaat over onderwijs, de arbeidsmarkt of de participatie van jongeren, diverse spraakmakende personen ­ waaronder Alexander Rinnooy Kan, Frits Spangenberg, Willem Vermeend en nog vele anderen ­ bediscussiëren in verschillende werkgroepen de rol van jongeren in de Nederlandse maatschappij. Jonk: "Je bent jong en je wilt wat. Maar het onderwijs verloedert, de arbeidsmarkt zit op slot en de overheid is onbetaalbaar. Dan is het niet vreemd dat jongeren politici niet vertrouwen. Geef ons onze kansen terug!" De jonge liberalen zullen daarom op het congres hun Politiek Kernpunten Programma voor de komende vier jaar presenteren. Martijn Jonk: "Onze visie is een liberale visie. Ruimte voor jezelf, ruimte voor anderen. Nederland als een open, veilig en eerlijk land."

Op de zaterdagavond van het congres spreken VVD fractievoorzitter Mark Rutte en JOVD voorzitter Martijn Jonk over de toekomst van Nederland en hoe jongeren hun stem kunnen laten gelden bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Jonk: "Deze verkiezingen zijn het moment om je stem te laten horen. Doe dat ook! Op de barricaden, strijd voor je rechten. Niet lullen, maar poetsen!"
***