Politie Zeeland


---


O-722-2010 Aangifte zware mishandeling na steekincident
Vrijdagavond is een 20-jarige inwoner van de gemeente Schouwen Duiveland aangehouden op verdenking van zware mishandeling.
De man was aanwezig in een café in Scharendijke toen hij, met een 31-jarige cafébezoeker uit dezelfde gemeente, in een woordenwisseling verwikkeld raakte. Buiten het café werd er onderling wat geduwd en getrokken. Door andere cafégasten is het tweetal uit elkaar gehaald. De 20-jarige man is hierop verdwenen.
Eenmaal binnen bemerkte de 31-jarige man dat hij diverse steekwonden aan zijn lichaam had. Hij heeft zich laten behandelen bij de huisartsenpost, zijn wonden zijn gehecht. Naar de 20-jarige verdachte is een zoekactie gestart en uiteindelijk is hij door agenten van de Zeeuwse politie aangehouden in de huisartsenpost. Hij was zelf ook gewond geraakt tijdens de schermutseling.
Na behandeling van zijn wond is de man overgebracht naar het politiecellencomplex in Torentijd. Daar zit hij nu nog vast.

O-723-2010 Inbraak woning Noordgouwe
Bij een inbraak in een woning aan de Vriendhove in Noordgouwe is vrijdagavond een portemonnee weggenomen.
Tussen 18.45 en 23.30 uur vrijdagavond vond de inbraak plaats. Vermoedelijk is/zijn de dader(s) door een raam naar binnen geklommen. De woning is doorzocht en een portemonnee met inhoud werd weggenomen. In de woning werden verschillende vernielingen gepleegd.

O-724-2010 Rijbewijs ingevorderd na grove overtreding
Bij een controle op de Broekseweg in Oud Vossemeer is vrijdag het rijbewijs van een motorrijder ingevorderd.
De 42-jarige motorrijder uit de gemeente Middelharnis reed, of liever gezegd: vloog, over voornoemde weg met een snelheid van 163 km/u. Op de Broekseweg is 80 km/u toegestaan.
Na een verplichte snelheidscorrectie bleven daar nog 157 kilometers van over. Dat is nog fors te hard en daarom is het rijbewijs van de motorrijder ingevorderd door de Zeeuwse politie.

O-725-2010 Rijbewijs beginnend bestuurster ingenomen
Van een 19-jarig meisje uit Kapelle is in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingenomen door agenten van de Zeeuwse politie.
Het meisje reed in een personenauto over de Houtkade in Goes. Zij werd gecontroleerd door dienstdoende agenten. Toen zij een blaastest moest ondergaan bleek dat zij ruim vier keer teveel had gedronken.

Z-726-2010 Visserijcontrole in Terneuzen en Hoek
Bij de Zeeuwse politie komen overlastmeldingen binnen van vissers die zich bij de Otheense Kreek in Terneuzen en de Hoekse Kreek in Hoek.
Naar aanleiding van die overlastmeldingen hebben agenten de afgelopen nacht een controle uitgeoefend bij beide watertjes. Bij de Otheense Kreek werden twee verdachten aangetroffen die zich niet aan de regels hielden. Mensen moeten schriftelijk toestemming hebben van de eigenaar van de Kreek om daar te mogen vissen en er mag 's nachts niet gevist worden. De beide vissers werden voor beide feiten bekeurd (¬ 150,- p.p.). Bij de Hoekse Kreek waren twee verdachten wel in het bezit (E 150,- p.p.). Bij de Hoekse Kreek waren twee verdachten wel in het bezit van de benodigde toestemming, maar ook daar geldt dat er 's nachts niet gevist mag worden. Deze verdachten kregen allebei een bekeuring van E 60,- per persoon. In de toekomst zal de politie vaker controleren.





Politie Zeeland