Dienstenbond CNV

Nieuws


16 april 2010

Nieuwe pensioenregeling Getronics van tafel, onderhandelingen cao herstart

Het overleg tussen de vakbonden en KPN en Getronics is vastgelopen op het pensioendossier. Met name de vakbonden aan KPN-zijde konden niet akkoord gaan met de nieuwe pensioenregeling. Ook konden we niet tot een akkoord komen over een nieuwe gezamenlijke cao. Vorige week zijn daarom de onderhandelingen over een cao en sociaal plan voor alleen Getronics weer van start gegaan.

We hebben de afgelopen tijd veel en langdurig onderhandeld over één pensioenregeling en één cao voor zowel KPN als GTN. Voor de GTN-medewerkers zag het er goed uit omdat we toch een paar verbeteringen binnen de pensioenregeling zouden bereiken. De KPN-vakbonden wilden alleen akkoord gaan als KPN voor een solide financiering zou zorgen om hun regeling op peil te houden. Daar wilde KPN niet aan voldoen. KPN heeft daarom de onderhandelingen afgebroken. Dat betekent dus geen nieuwe pensioenregeling.

Nieuwe cao en sociaal plan
Deze winter was er afgesproken, dat zowel een nieuwe cao als een nieuw sociaal plan als de nieuwe pensioenregeling als één pakket zouden worden afgesloten. Door de afgebroken onderhandelingen over de pensioenregeling kwam dus ook de cao en het sociaal plan onder druk te staan. Gelukkig hebben we GTN kunnen overtuigen, dat dit geen heilzame weg was en het van belang was voor het eigen personeel om toch een eigen cao en sociaal plan af te sluiten.

Afgelopen week hebben we de onderhandelingen hervat. In december hadden we eigenlijk al de contouren voor een nieuwe cao en sociaal plan afgetimmerd. Het toekomstbeeld voor GTN is niet echt veranderd. Daarom blijft onze inzet vooral gericht op een goed sociaal plan. Naast de oude kantonrechtersformule willen we een veel grotere inzet en kans van slagen als het gaat om vroegtijdig anticiperen op verlies van werk en het succesvol herplaatsen binnen Getronics. Op 20 april worden de onderhandelingen hervat.

De serviceautoregeling
Er is veel te doen geweest rond de serviceautoregeling. Getronics wilde het privé-gebruik verbieden. Gelukkig heeft de werkgever, geschrokken van de heftige reacties, het privé-gebruik toch maar niet afgeschaft. Wel staat de 6,5% eigen bijdrage over de al lopende contracten nog ter discussie. Hier komen we nog op terug.

Reageren
Als u anderszins wilt reageren, vragen heeft of meer informatie wilt, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Nico Passchier. Dat kan via mail: n.passchier@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch: (055) 5772640.