Dienstenbond CNV

Nieuws

16 april 2010

Leden stemmen in met cao-akkoord Supermarkten

Begin februari is er een onderhandelingsresultaat bereikt over de cao voor de levensmiddelendetailhandel en de cao voor de VGL (Vereniging van Grootwinkelbedrijven). Het resultaat is voorgelegd aan de leden en die hebben in meerderheid ingestemd met het bereikte resultaat.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de tekst van de nieuwe cao. Zo snel mogelijk willen we de nieuwe cao-boekjes beschikbaar hebben voor de leden.

CNV Dienstenbond heeft het naleven van de cao prioriteit gemaakt. Uit onderzoek van CNV Dienstenbond blijkt dat de cao te vaak en te veel niet nageleefd wordt. Daar moet paal en perk aan gesteld worden en dat is gelukt. Er komt een onafhankelijke organisatie die gaat controleren en handhaven op cao-afspraken. Ook worden daarin sancties mogelijk voor werkgevers die zich niet aan de cao houden. Wat CNV Dienstenbond betreft een belangrijke afspraak. Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart om een degelijke organisatie op te zetten, met de bedoeling om per 1 januari aanstaande aan de slag te kunnen.

Tenslotte, deze cao onderhandelt CNV Dienstenbond voor de leden, maar de niet-leden profiteren hier ook van. Maak daarom je ongeorganiseerde collega lid. Lid worden kan nu met de eerste drie maanden gratis!

Voor vragen en/of opmerkingen over deze Info, kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon: 023 - 5651052 of e-mail: supermarkten@remove-this.cnvdibo.nl