Nieuwe namen in musical La Cage aux Folles

17/04/2010 07:00

Joop van den Ende Theaterproducties

De cast van La Cage aux Folles is aangevuld met Mariska van Kolck, Bartho Braat, Karel Simons en Anouk Maas. Karel Simons zal de rol van Jean Michel de zoon van Georges (Stanley Burleson), gaan spelen. Hij heeft een relatie met Anne Dindon, gespeeld door Anouk Maas. Zij is de dochter van de conservatieve politicus Edouard Dindon (Derek de Lint) en zijn vrouw Marie Dindon (Liz Snoijnk). Vanaf maart 2011 spelen Mariska van Kolck en Bartho Braat de rollen van Edouard en Marie Dindon. La Cage aux Folles met verder Jon van Eerd en Gerrie van der Kleij, gaat op zondag 28 november 2010 in première. Het is één van de openingsvoorstellingen van DeLaMar, het theater in aanbouw in het centrum van Amsterdam.

Bartho Braat studeerde Geschiedenis en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werd bij het grote publiek bekend door de rol van Jef Alberts in Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast speelde hij in televisieseries als Baantjer en de BBC serie Vicious Circle. In het theater was hij onder andere te zien in De Aanslag en is momenteel te zien in zijn eigen theaterproductie De Burggravin van Vergi.

Mariska van Kolck volgde een theateropleiding aan de Nel Roos Academie en aan de Nationale Balletacademie. Ze werd bekend door het programma Wie ben ik?. Mariska speelde in de Nederlandse speelfilms De Gulle Minnaar en Pipo en de P-p-parelridder. Ze speelde onder andere in de musicals De Jantjes, Oliver!, 42ndStreet en Beauty And The Beast. Voor haar hoofdrol in Ciske de Rat - de Musical, ontving ze een John Kraaijkamp Musical Award. Momenteel is Mariska te zien in de musical Chicago.

Karel Simons studeerde in 2005 af aan de Frank Sanders Academie. Volgt zangles bij Margot Giselle. Hij speelde voor zijn opleiding in de musicals Oliver!, Kruimeltje en Peter Pan. Speelde tevens in Pietje Bel, Brief Voor De Koning en Dirty Dancing. Voor zijn rol in De Brief Voor De Koning werd hij genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol in een Kleine Productie. Karel is op dit moment te zien in MAMMA MIA!

Anouk Maas voltooide de Fontys Dansacademie in Tilburg. Op elfjarige leeftijd vertolkte ze de titelrol in Annie De Musical. Ze was te zien in de Duitse versies van We Will Rock You, Saturday Night Fever en Fame. In Nederland speelde ze in Fame, Cats, Evita, The Sound of Music en Hairspray. In 2009 won Anouk de John Kraaijkamp Musical Award voor aanstormend talent.

La Cage aux Folles speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Jon van Eerd) en Georges (Stanley Burleson) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse C(oo)te d'Azur. Hier runnen zij de befaamde nachtclub ' La Cage aux Folles' waar Albin met zijn travestieact als de beroemde Zaza triomfen viert. Wanneer de zoon van Georges, aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus wordt hun leven op z'n kop gezet. Het frivole appartement moet worden omgetoverd tot een sobere kloosterkamer, de biologische moeder moet worden opgetrommeld én 'Albin moet weg'. Dit alles om hun levensstijl te verbergen en de schone schijn van 'normaal' gezin op te houden. Kunnen ze de schijn hoog houden?

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/