Politie Zeeland


---


Z-727-2010 Gewapende overval op videotheek
Vrijdagavond rond 22.00 uur is een gewapende overval gepleegd op videotheek de 'Mediastore' aan de Drebbelstraat in Terneuzen.

Omstreeks voornoemd tijdstip is een lange man, gekleed in donkere kleding en met een bivakmuts op, de videotheek binnengekomen. Hij bedreigde de medewerker van de videotheek met een wapen en heeft een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Toen hij in het bezit was van het geld is hij de videotheek uitgerend en weggegaan in de richting van (vermoedelijk) de Zeedijk.

De politie is gebeld en direct ter plaatse gekomen met verschillende eenheden. De omgeving van de videotheek is ruim afgezet voor sporenonderzoek. Dat sporenonderzoek is gedaan door medewerkers van het forensisch onderzoeksteam van de Zeeuwse politie. Ook is een buurtonderzoek gehouden en zijn getuigen gehoord.

De Zeeuwse politie vraagt mensen, vooral omwonenden van het Serlippens winkelcentrum waar de videotheek gevestigd is, zich te melden als zij iets bijzonders hebben gezien.

Het signalement van de overvaller luidt als volgt:
- lange man (tussen 1.80 en 1.90 meter lang)
- gekleed in donkere/zwarte kleding en sportschoenen
- droeg een soort bivakmuts
Verder is er niets bekend over de overvaller.

Noot voor lezer:
Over het wapen wil de politie niets zeggen, dit is om het onderzoek niet te frustreren. Welk wapen er gebruikt is, is namelijk alleen bekend bij de dader. Dat is dus daderinformatie die de politie nooit vrijgeeft.