Politie Drenthe

Grote alcoholcontrole Meppel

Meppel, 17-04-2010 o Politiemensen van de regionale politiekorpsen Drenthe en IJsselland en de Koninklijke Marechaussee hielden vrijdag een grote alcoholcontrole in- en rond Meppel. Drie bestuurders werden bekeurd omdat ze te veel hadden gedronken. 18 weggebruikers werden voor andere zaken bekeurd.

Een aantal keren per jaar worden er in het gebied tussen Meppel. Steenwijk en Havelte grote gezamenlijke verkeers- en alcoholcontroles gehouden door medewerkers van de politie Drenthe, politie IJsselland en de Koninklijke Marechaussee. Deze keer werd gecontroleerd in- en rond Meppel en wel op de Steenwijkerstraatweg, de Hoogeveenseweg, Werkhorst en de N375 nabij de watertoren.

Alcohol

In totaal moesten 1874 bestuurders een blaastest doen. Zeven bestuurders zijn aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau in Meppel. Vier van hen bleven onder de wettelijk toegestane limiet. Drie zaten daar boven. Bij een 43 jarige automobilist uit Meppel werd een alcoholgehalte van 400 ugl vastgesteld. Een 26 jarige man uit Staphorst had een alcoholgehalte van 430 ugl en een 59 jarige plaatsgenoot haalde de hoogste score met een alcoholgehalte van 595 ugl. Van deze man is het rijbewijs ingevorderd. Alle drie zijn met een rijverbod in vrijheid gesteld. De politie makt tegen hen proces-verbaal op.

Overige overtredingen

Ook werd 18 keer bekeurd voor andere overtredingen;


- vijf keer voor het overschrijden van de maximum snelheid


- vier keer voor het rijden met ondeugdelijke verlichting


- drie keer voor het niet dragen van de autogordel


- verder werd bekeurd voor het niet handsfree bellen, het niet dragen van een helm, het stil blijven staan voor een groen verkeerslicht, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het rijden met een aanhangwagen met onjuiste kentekenplaat en het rijden in een brommobiel zonder 45 km bord.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.