Politie Gelderland-Zuid

Uitgebreid onderzoek naar mishandeling afgerond

Acht verdachten gehoord; dossier ingezonden

Malden, 17-04-2010 o Vrijdag 15 april heeft team Groesbeek een groot onderzoek naar een mishandeling afgerond. Op 18 februari werden drie jongens inelkaar geslagen toen zij van de bioscoop in Malden naar huis gingen. Acht verdachten zijn hiervoor gehoord. Het gaat om jongens uit Nijmegen in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar.

De drie jongens gingen op 18 februari naar de film. In de zaal waren er al jongeren aan het vervelen en ruzie aan het zoeken. Toen het drietal, 13- en 14-jarige jongens uit Malden en Nijmegen, na de film over het Kerkplein wegliepen, werden ze door een grote groep jongens opgewacht. Zij werden zonder aanleiding geschopt en geslagen. Uiteindelijk konden ze wegrennen richting het huis van de jongen uit Malden.

Enkele dagen na de mishandeling deden de jongens aangifte. Daarna is een buurtonderzoek gehouden en zijn verschillende getuigen gehoord. Het onderzoek leidde naar acht verdachten:Nijmeegse jongens van 13 tot en met 16 jaar oud. Van deze groep verdachten werd een aantal per brief gesommeerd om zich te melden bij het politiebureau. Een paar van hen werden thuis aangehouden. De eerste aanhouding werd op 31 maart gedaan. De laatste aanhouding was vrijdag 15 april.

Alle verdachten zijn verhoord en vervolgens weer heengezonden. Vrijdag 15 april is het dossier, met o.a. de aangiften, de getuigenverklaringen en de verhoren van de verdachten, opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Alle verdachten, op één na, hebben bekend bij de mishandeling betrokken te zijn geweest.

(11)

Laatst gewijzigd 17-04-2010 11:55 | © Regio Gelderland-Zuid |