Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt grote verkeerscontrole op snelweg A2

Cranendonck, 17-04-2010 o De politie Cranendonck-Heeze-Leende heeft tussen 22.00 uur en 02.00 uur, in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de Douane en Rijkswaterstaat een grote verkeerscontrole gehouden op de snelweg A2 ter hoogte van Leende.

Bewust

In totaal werkten 35 mensen aan deze actie mee. Door hen werden 175 voertuigen gecontroleerd. Het doel van deze grootschalige aanpak is weggebruikers bewust te maken van het belang van veilig gedrag in het verkeer, waardoor de kans op verkeersslachtoffers kleiner wordt.

Partners

Tijdens de controle werden verschillende processen-verbaal uitgeschreven. Zo bekeurde de Douane twee mensen voor het niet bij zich hebben van een Eurovignet en een persoon voor het rijden op rode diesel. De Koninklijke Marechaussee trof in een wagen twee boksbeugels en een mes aan. Die zijn in beslag genomen. Ook werd door hen een proces-verbaal uitgeschreven voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Politie

Door de politie werden verschillende processen-verbaal uitgeschreven voor onder andere snelheidsovertredingen, rijden met teveel drank op en met te donker gekleurde ruiten.

Hennep

Twee mannen uit Waalwijk (24 en 49 jaar oud) werden tijdens de actie aangehouden. Bij de controle van hun voertuig werden drie zakken met henneptoppen aangetroffen. Ook bleek hun auto niet verzekerd. Beide mannen zijn naar het politiebureau gebracht voor verder onderzoek.