Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 17-04-2010

Ernstig verkeersongeval Nispen

NISPEN: Ambulancedienst, brandweer en politie rukten vrijdagavond 16 april uit naar de kruising Antwerpseweg / Heijbeeksestraat in Nispen vanwege een ernstig ongeval. Bij de aanrijding raakten drie personen gewond en de ravage was groot.

Het ongeluk gebeurde rond 23.15 uur. De vermoedelijke veroorzaakster betrof een 51-jarige vrouw uit Roosendaal. Ze reed in haar auto (Peugeot) over de Antwerpseweg komende vanuit de richting
Essen/Nispen en reed in de richting van Roosendaal.
Gezien het sporenbeeld en verklaringen van betrokkenen is de vrouw hoogstwaarschijnlijk met hoge snelheid door rood gereden. Waarbij ze in botsing kwam met een tegenligger die op de kruising linksaf wilde slaan.
De veroorzaakster raakte door de klap bekneld in haar voertuig. De brandweer is circa twee uur bezig geweest om het slachtoffer op veilige wijze uit het wrak te bevrijden.
De vrouw is opgenomen op de IC afdeling van het ziekenhuis en nog niet in staat geweest om een verklaring af te leggen.

De tegenligger reed in een bedrijfsauto (GMC) en kwam vanuit de richting Roosendaal aangereden. De 18-jarige man uit Nispen sorteerde voor. Volgens de man en zijn 19-jarige vriendin was het verkeerslicht groen toen zij optrokken.
De bestuurder raakte licht gewond aan zijn been. Zijn vriendin (19-jaar uit Etten-Leur)
had veel pijn aan haar rug. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de
verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. Inmiddels is vast gesteld dat de snelheidsmeter van de veroorzaakster bij de klap is vast geslagen op 110 km/u.

Trio belaagd door groep jeugd

ROOSENDAAL: Drie jongens werden vrijdagavond 16 april belaagd door een groep van circa 15 leeftijdgenoten. Dat gebeurde omstreeks 22.45 uur in de wijk Kalsdonk.
De jongens (17 jaar) zijn afkomstig uit Sprundel, Sint Willibrord en Etten-Leur en waren naar Roosendaal gekomen om vrienden op te halen om uit te gaan.
Op de Wattstraat kwamen ze een groep jongeren tegen, waarmee een woordenwisseling ontstond. Dit escaleerde en leidde tot mishandeling van twee jongens. De derde wist te ontkomen aan zijn belagers. Een van de slachtoffers moest zelfs zijn jas, halsketting en mobiele telefoon afgeven.
Na de melding hebben agenten in de wijk van diverse jongeren de personalia genoteerd in verband met het verdere onderzoek. De
slachtoffers waren aangeslagen over hetgeen hen was overkomen deden aangifte bij de politie. Het letsel bleek mee te vallen.

Verkeerscontrole: politie neemt 292 blaastesten af

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van vrijdag 16 april 2010 op zaterdag 17 april 2010, hielden agenten van het team Bergen-Woensdrecht,
verkeerscontroles op de Rooseveltlaan en op de rijksweg A4.

Tussen 20.00 uur en 22.30 uur was een controlepost ingericht op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom gecontroleerd. Hier werden bekeuringen uitgeschreven voor:

- 27 snelheidsovertredingen waarvan de hoogst gemeten, 94 km/u was.
- 5 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel.

- 3 bekeuringen voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.
- 1 bekeuring voor het handheld bellen tijdens het autorijden.
- 1 bekeuring voor het niet dragen van een helm.

- 1 bekeuring voor het niet hebben van een geldig rijbewijs.
- 1 bekeuring voor het rijden door rood licht.

Daarna verplaatste de politieactie zich na de A4. Tussen 23.30 uur en
02.30 uur werd er vooral gecontroleerd alcoholgebruik in het verkeer. Daarbij moeten 292 passeerden automobilisten verplicht meewerken aan een blaastest. Dat leidde tot:

- 3 keer proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

- 1 bekeuring voor het verkeerd vervoeren van personen in een personenvoertuig.

- 1 keer een bezit harddrugs (gevonden in een voertuig)

In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag. Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.


Laatst gewijzigd 17-04-2010 12:28 | © Regio Midden en West Brabant |