Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 17-04-2010

Koperdieven op heterdaad aangehouden

NORG Na een melding van een buurtbewoner kon de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag in- en bij een leegstaande woning aan de Dorpshuisstraat in Norg drie verdachten aanhouden. De buurtbewoner werd wakker van lawaai en zag lichtschijnsel in de leegstaande woning. De politie werd gebeld en die hield vervolgens bij deze woning een 30 jarige man uit Assen aan. De woning was opengebroken en toen de politie aanstalten maakte om met een politiehond de woning te doorzoeken kwamen er nog twee mannen uit de woning. Het gaat hierbij om een 36 jarige man uit Assen en een 37 jarige man uit Norg. In het halletje lagen meerdere koperbuizen klaar om meegenomen te worden. Ook trof de politie gereedschap aan. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Aangehouden op verdenking mishandeling

EMMEN Op de Spoorstraat in Emmen hield de politie vrijdagmiddag een 34 jarige man uit het Belgische Turnhout aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn 40 jarige ex partner uit Emmen. Dit gebeurde kort daarvoor op de Spoorstraat. Beide partijen hebben onenigheid over de omgangsregeling van hun kind. Een omstander zag wat er gebeurde en belde de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw deed aangifte.

Randverschijnselen voetbalwedstrijd

EMMEN Tijdens de voetbalwedstrijd vrijdagavond tussen Emmen en Zwolle moest de politie twee keer optreden.

Een 30 jarige man uit Emmen negeerde het stadionverbod wat hij heeft. Nadat hij eerst was weggestuurd door een steward, ging hij later weer via een andere ingang naar binnen. Hierop is hij door de politie aangehouden wegens lokaalvredebreuk. Op het politiebureau in proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Voor het stadion hield de politie op aanwijzing van een steward een man aan die kort daarvoor een aantal fietsen omver had getrapt en een vrouwelijke steward had uitgescholden voor kankerhoer. De man weigerde zich te legitimeren en verzette zich tegen hierna zijn aanhouding. Twee agenten werden bedreigd. De man is overgebracht naar een politiebureau en voor ander onderzoek ingesloten. De bedreigde agenten en de beledigde steward deden aangifte.

Bromfietser gewond

EXLOO Op de Valtherweg in Exloo kwam vrijdagmiddag een 16 jarige bromfietser uit die plaats door nog onbekende oorzaak ten val. Hij raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Verkeerscontrole

ASSEN/GIETEN Tijdens een verkeerscontrole in en rond Assen en Gieten bekeurde de politie vrijdagavond 15 overtreders en een beschonken automobilist.

Bekeurd werd voor het overschrijden van de maximum snelheid (vijf keer), het niet handsfree bellen (vijf keer), fout parkeren (drie keer) en het niet juist volgen van een voorsorteervak.

Op de Spekstoep in Gieten werd een 27 jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man had gedronken (520 ugl). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Nadat op het politiebureau proces-verbaal was opgemaakt is hij met een rijverbod van vijf uur weer in vrijheid gesteld.

Winkeldieven

ASSEN In een winkel aan het Mercuriusplein in Assen zijn vrijdagmiddag twee meisjes van 15 en 17 jaar uit die plaats betrapt bij het stelen van een paar T-shirts. Ze werden door medewerkers van de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. Na het opmaken van een proces-verbaal zijn ze overgedragen aan hun ouders.

ASSEN Een 48 jarige vrouw uit Bovensmilde werd vrijdagmiddag in een winkel aan de Groningerstraat in Assen betrapt op winkeldiefstal. De vrouw nam rookwaar en boodschappen mee zonder deze af te rekenen. Ze werd overgedragen aan de politie en na het afleggen van ene verklaring weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Illegale zender uit de lucht

NIEUW DORDRECHT De politie assisteerde vrijdagmiddag een opsporingsambtenaar van het Agentschap Telecom bij het uit de lucht halen van ene geheime zender. De zender werd aangetroffen in een schuurtje achter een woning aan de Stelmakershof in Nieuw Dordrecht. Tegen de 18 jarige eigenaar en zendpiraat wordt proces-verbaal opgemaakt. De zender is in beslag genomen.

Rijbewijs ingevorderd

NIEUW BUINEN De politie vorderde vrijdagmiddag het rijbewijs in van een 56 jarige automobilist uit Idaarderadeel. De man reed met een snelheid van 138 km per uur over de N379 bij Nieuw Buinen. Hier geldt een maximum snelheid van 80 km per uur.

Met auto in sloot

HUIS TER HEIDE Vrijdagavond belandde een 26 jarige man uit Appelscha op de N919 bij Huis ter Heide met zijn auto in een diepe sloot. Volgens de man kwam dit omdat hij met zijn radio bezig was en daardoor niet oplette. Hij en zijn inzittende bleven ongedeerd. Omdat de man gedronken had is hij door de politie aangehouden. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van 325 ugl. Met een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is hij later weer in vrijheid gesteld.

Fietser gewond

HOOGEVEEN Op de kruising van de Melkweg met de Sterrenlaan raakte vrijdagmiddag een 75 jarige fietser uit die plaats gewond. Hij stak vanaf het fietspad langs de Melkweg de rijbaan over en werd daarbij aangereden door een auto. De 72 jarige bestuurder van deze auto kon de fietser niet meer ontwijken. De gewonde man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Het letsel leek mee te vallen.

In cel na ontoelaatbaar gedrag

HOOGEVEEN Twee jongemannen van 20 en 21 jaar uit Hoogeveen belandden vrijdagavond tegen 19.00 uur in een politiecel nadat ze zich onder invloed van alcohol hadden misdragen. Op de Hoofdstraat trapten ze tegen borden en bezorgden winkelend publiek overlast en hinder. Toen de politie hen op het Schutsplein aantrof en aansprak op hun gedrag werkte dat bij de 21 jarige man als de bekende rode lap op een stier. Hij dreigde een agent te gaan slaan en toen hij werd vastgepakt verzette hij zich en beledigde de agenten. Zo schold hij een vrouwelijke agent uit te schelden voor o.a. kankerhoer. De man is overgebracht naar het politiebureau. Ook zijn vriend kwam daar terecht omdat hij het werken van de agenten belemmerde en weigerde verder te lopen. Beide mannen zijn na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. De beledigde agenten deden aangifte.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.