Gemeente Laarbeek


Gezondheidsrace Laarbeek

Met de gezondheidsrace heeft Laarbeek een primeur op gezondheidsgebied. Dit unieke initiatief is bedacht door een inwoner in het kader van het lokaal gezondheidsbeleid. Het is opgepakt door verschillende regionale partijen, die gezamenlijk de schouders onder het project zetten. Doel van het project is om inwoners enthousiast te maken voor een gezonde leefstijl, een gezond eetpatroon en voldoende beweging. Teams uit de vier Laarbeekse kernen strijden om de titel Fitste kern van Laarbeek. De deelnemers worden begeleid door een captain, een team van deskundigen en krijgen een nulmeting en een daaraan gekoppeld persoonlijk streefplan. Er kunnen onder andere punten worden verdiend met afvallen, conditieverbetering maar ook met deelname aan sportieve activiteiten of het aanzetten van anderen tot een gezondere leefstijl.

Gezondheidsmarkten en slotmanifestatie
In de loop van 2010 wordt er in elke kern een gezondheidsmarkt georganiseerd. Hier vinden tussenmeting plaats en zijn prijzen te winnen. Niet alleen geldprijzen, maar ook tegoedbonnen voor sportactiviteiten of gezonde voedingsmiddelen.

Op 16 januari 2010 was de eerste gezondheidsmarkt in Lieshout. Op zaterdag 17 april vindt van 11.00 tot 16.00 de tweede gezondheidsmarkt plaats in het Ontmoetingscentrum, het sportcentrum en de bibliotheek aan de Otterweg in Beek en Donk. Op zaterdag 17 juli is er van 11.00 tot 16.00 uur een gezondheidsmarkt in het Openluchttheater in Mariahout. Op zaterdag 16 oktober van 11.00 tot 16.00 uur is de gezondheidsmarkt in Aarle-Rixtel in het Conferentiecentrum Couwenbergh.

Op zaterdag 18 december is er een feestelijke slotmanifestatie waarin het winnende team bekend wordt gemaakt.

Hyves-paginas
Voor meer informatie over de teams kunt u kijken op hun Hyves-paginas: www.gtaarle-rixtel.hyves.nl, www.gtbeekendonk.hyves.nl, www.gtlieshout.hyves.nl en www.gtmariahout.hyves.nl.

Proclaimer Privacy statement
Gemeente Laarbeek | Koppelstraat 37 | Beek en Donk | T 0492 469 700 | E gemeente@laarbeek.nl