Ingezonden persbericht



10 april 2010

Aspergemarkt op 17 april in Zuid-Limburg!

VVV organiseert aftrap aspergeproject via markt bij Schinvelderhoeve

VVV Zuid-Limburg haalt de asperges naar Zuid-Limburg! Ze doet dit door middel van het samenstellen van speciale fietsarrangementen en het ontwerpen van een fietsroutekaart om het aspergetoerisme verder te ontwikkelen. Het project wordt op zaterdag 17 april as officieel geopend bij de Schinvelderhoeve in Schinveld. Om deze productpresentatie verder body te geven wordt er een speciale aspergemarkt georganiseerd bij de Schinvelderhoeve, waar het publiek van 14.00-17.00 uur van harte welkom is.

Aspergemarkt

Speciaal voor deze opening is er vanaf 14.00 uur een speciale aspergemarkt. De markt is vanaf 14.00-17.00 uur vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. Op deze markt presenteren de deelnemers van het project zich aan het publiek. Er zullen diverse stands zijn met informatie over asperges, proeverijen, productpresentaties, informatiefilms, streekproducten, etc. Daarnaast wordt ook de kunstcollectie van de Schinvelderhoeve geëxposeerd. Op gezette tijden zullen er aspergedemonstraties gepresenteerd worden. Uiteraard is het ook mogelijk om te genieten van een hapje en drankje op het terras (bij mooi weer) of binnen in de aangrenzende Tiendschuur bij slechte weersvoorspellingen.

Aspergeproject

Voorafgaande aan de markt wordt vanaf 13.00 uur een kick off georganiseerd. Gedurende deze opening wordt het project en de kaart officieel gepresenteerd. Voor dit project zijn drie routes uitgestippeld die langs leuke en interessante bezienswaardigheden voeren, waar de asperges (of streekproducten in het algemeen) de boventoon voeren. Uiteraard is hier ook een speciale fietskaart van gemaakt zodat geïnteresseerden de routes eenvoudig kunnen ontdekken. Het betreft een product door voor zowel de inwoner als de toerist zeer interessant is. Het product bestaat uit een plattegrond met drie ingetekende fietsroutes (inclusief algemene informatie), informatie over horecagelegenheden en attracties onderweg met uiteraard aspergegerelateerde zaken. De kaart is vanaf 19 april as in de VVV Vestigingen te verkrijgen.

Meer informatie

Voor meer informatie omtrent de fietskaart of de aspergearrangementen kan contact opgenomen worden met VVV Zuid-Limburg via de website www.vvvzuidlimburg.nl, email: info@vvvzuidlimburg.nl of telefonisch 043-609 8515.




Ingezonden persbericht