Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 17-04-2010

Ruzie leidt naar drugs

OOSTERHOUT: Ruzie in een woning leidde de politie vrijdagmiddag 16 april naar een partij softdrugs. Agenten reageerden rond 16.40 uur op een melding van een huiselijk twist in een woning aan de
Heinsiusstraat in Oosterhout. Vanuit de woning klonk luide muziek, maar er wed niet opengedaan. Wel waren er geluiden in het huis te horen, alsof er snel zaken verstopt werden. Uiteindelijk werd de deur geopend door een 21-jarige man. Bij inspectie stuitte de politie op een vuilniszak vol henneptoppen. Verder werden er in de woning her en der spullen aangetroffen voor de verwerking van drugs zoals
gripzakjes, hennepzaadjes en schaartjes om hennep te knippen. De man werd gearresteerd en in verzekering gesteld. Hij wordt verhoord op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Ex slaat inboedel kort en klein

WAALWIJK: De politie moest zaterdag 17 april 2010 in actie komen bij huiselijk geweld in Waalwijk. Omwonenden meldden rond 00.20 uur dat er een hevige ruzie gaande was in een woning in de wijk Zanddonk. Agenten gingen meteen ter plaatse en constateerden dat de hal en woonkamer veranderd waren in een grote puinhoop. De gehele beneden verdieping was kort en klein geslagen. De 38-jarige bewoonster deed aangifte tegen haar ex-vriend, een 34-jarige man uit Waalwijk. Ze had haar ex vrijwillig toegelaten in haar woning. Ook haar zoontje, dochter en twee andere familieleden waren aanwezig. Na het gebruik van de nodige alcohol was het bezoekje geëscaleerd. De man vernielde de inboedel en uitte bedreigingen tegen de vrouw. Hij is aangehouden, ingesloten en verhoord. De man toont zich bereid om de aangerichte schade te vergoeden.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer
informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Oosterhouter verstoort openbare orde

OOSTERHOUT: Tijdens het horecatoezicht in de nacht van vrijdag 16 april op zaterdag 17 april arresteerde de politie een 26-jarige Oosterhouter. De stomdronken man misdroeg zich in de Klappeijstraat in Oosterhout en was al bij twee horecagelegenheden buiten gezet. Om verdere verstoringen van de openbare orde te voorkomen kreeg hij van de politie de opdracht om uit het centrum vertrekken. Hij weigerde het bevel op te volgen en gedroeg zich recalcitrant. Bij zijn arrestatie pleegde hij vervolgens geweld. Twee agenten raakten door schoppen van de man licht gewond. De arrestant werd ingesloten en zaterdag in de loop van de dag verhoord. Na het opmaken van een proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld.

Twee automobilisten kijken te diep in het glaasje

OOSTERHOUT: Bij een alcoholcontrole in Oosterhout zijn twee
automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. De actie startte vrijdagavond en liep door tot de nachtelijk uren.
Diverse passerende automobilisten moesten verplicht meewerken aan een blaastest.

Een 37-jarige man uit Tilburg moest zijn rijbewijs inleveren.
Daarnaast kreeg de man een proces-verbaal en een rijbverbod opgelegd. Het is een beginnend bestuurder en hij blies een uitslag van 475 ug/l, terwijl in zijn geval maximaal 88 ug/l is toegestaan.

Voor een 22-jarige Oosterhouter (ook beginnend bestuurder) bleef het beperkt tot een proces-verbaal en een rijverbod. Hij blies een waarde van 125 ug/l.

Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een
ademalcoholgehalte van 88 ug/l (normaal 220 ug/l). Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l (normaal 570 ug/l.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 17-04-2010 14:06 | © Regio Midden en West Brabant |