Gemeente Almere

Bert Wouts ontvangt Koninklijke Onderscheiding

17-04-2010

Bert Wouts is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Deze koninklijke onderscheiding werd hem jl. zaterdag door burgemeester Annemarie Jorritsma opgespeld tijdens de opening van de Nationale Scoutingdag in Almere. Dit betekende driedubbel feest voor de Heer Wouts, want hij vierde daar ook zijn 50-jarig lidmaatschap van de Scouting en het 100-jarig bestaan van Scouting zelf.

De heer Wouts is bijna 40 jaar actief als vrijwilliger bij Scouting Nederland. Daarbij heeft hij zich vooral ingezet voor de gehandicapte scouts. Hij stimuleerde om de `gezonde' kinderen en gehandicapte kinderen samen werkten en speelden.
Zijn kennis hierover heeft hij tijdens de wereldjamboree 1995 overgebracht aan scouts uit de hele wereld, zodat zij in hun land aanpassingen konden verrichten. Ook op ander gebied was hij actief bij de scouting zoals het zorgen voor een gezonde financiële organisatie, het stimuleren van samenwerking tussen tegenover elkaar staande partijen, hand en spandiensten en ga zo maar door.

Bijlage(n)


* Toespraak Burgemeester Annemarie Jorritsma
Zie het origineel