Ingezonden persbericht


Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

PERSBERICHT

De Rijke vervoert Nationale selectie U23 en junioren weg KNWU

Nieuwegein, 17 april 2010 - De selectie van bondscoaches Aart Vierhouten en Frank Pennings van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) wordt vanaf dit wielerseizoen op een speciale manier vervoerd. Dankzij De Rijke Transport Groep kunnen de renners en begeleiding gebruik maken van een speciaal voor wielerwedstrijden uitgeruste vrachtwagen.

"Met deze vrachtwagen wordt de voorbereiding op de belangrijke wedstrijden van de Nations Cup sterk verbeterd. Mecanichiens hebben een goede mobiele werkplaats, soigneurs kunnen in een echte keuken werken en de renners kunnen altijd droog warmfietsen dankzij de grote luifel. Daarbij hebben we tijdens etappekoersen de beschikking over een eigen wasmachine," aldus Aart Vierhouten, bondscoach U23 en junioren mannen weg. Hij geeft daarnaast aan dat het goed is voor de moraal van de renners. "Natuurlijk oogt het een stuk professioneler, waardoor renners graag bij de groep horen en voor elkaar willen werken!"

De Rijke Transport Groep is geen onbekende van de KNWU. Al jaren heeft het bedrijf uit Spijkenisse de vrouwentopcompetitie ondersteund. Dit jaar is er gekozen voor een ondersteuning die beter bij de gedachte van De Rijke aansluit. Als multinational op het gebied van transport is de keuze voor het vervoer van selecties een logische stap.

De selecties van bondscoaches Aart Vierhouten en Frank Penning bestaan voor de ZLM tour uit: Team A; Nick van Lijke, Moreno Hofland, Raymond Kreder, Ronan van Zandbeek, Maurits Lammertink, Wouter Wippert en Team B; Yoeri Havik, Wesley Kreder, Barry Markus, Sjoerd Kouwenhoven, Bram de Kort, Pim Ligthart.

Noot voor de redactie: (