Prins Carlos en minister Rouvoet onderscheiden 33 jongeren


Uitreiking Gouden Awards tijdens jubileum International Award for Young People

BREDA, 20100310 -- Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Carlos de Bourbon de Parme en demissionair minister voor Jeugd en Gezin, Zijne Excellentie André Rouvoet reiken op 17 april aan 33 jongeren een Gouden Award uit. De jongeren hebben deelgenomen aan het stimuleringsprogramma van de International Award for Young People, een wereldwijd uitdagend programma waarmee jongeren het beste uit zichzelf halen. De opgedane kennis en vaardigheden maken dat hun zelfvertrouwen groeit. Bovendien zien zij hoe leuk het is om iets voor de gemeenschap te betekenen. De 33 winnaars uit heel Nederland presenteren zich tijdens het programma en lichten hun deelname toe.

De uitreikingen hebben plaats tijdens de jubileumviering van de Nederlandse afdeling van de International Award for Young People. Speciaal voor het vijftienjarige bestaan ontvangt de Nederlandse stichting onder anderen Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Guillaume van Luxemburg, voorzitter van Merite Jeunesse (de Award-organisatie in Luxemburg), de Prins de Ligne, voorzitter van de Award-organisatie in België, Dr. W. van der Donk, Commissaris van de Koningin in de Provincie Noord-Brabant, Burgemeester van Breda, de heer P.A.C.M. van der Velden en mevrouw Kirsten Thompson, Directeur European, Mediterranean en Arab States, International Award Association.

Prof. Dr. C.P.M. Meijs, hoogleraar Vrijwilligerswerk, Civil Society en Business aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam, houdt deze middag een feestrede met de titel `Vrijwillig waarde toevoegen'.

De presentatie van de middag is in handen van Gouden-Awardhouders Marieke Meelen en Alexander Davits.

Daags voor de jubileumviering wordt in Breda de jaarlijkse Award-vergadering van de directeuren van de EMAS-landen gehouden. EMAS staat voor European, Mediterranean en Arab States; tot deze uitgebreide regio behoren onder meer Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Finland, de Verenigde Arabische Emiraten, Israël, Turkije, Rusland en enkele landen in Noord-Afrika. Het merendeel van de directeuren van de EMAS-landen blijft tot en met 17 april in Breda voor de viering van het jubileum van de Nederlandse Award-organisatie.

De jubileumviering heeft plaats op zaterdag 17 april 2010 van 15.00 uur tot 17.00 uur in de Grote Kerk te Breda.

International Award for Young People





Ingezonden persbericht