Ingezonden persbericht


Enige Nederlandse evenement voor stiefmoeders
17 april 2010; vierde landelijke Stiefmoederdag

Tilburg, 21 februari 2010

Op zaterdag 17 april vindt de landelijke Stiefmoederdag plaats in Tilburg. De dag is het enige evenement voor de circa 200.000 stiefmoeders in Nederland. Het is de vierde keer dat dit evenement georganiseerd wordt. Op de Stiefmoederdag kunnen stiefmoeders elkaar ontmoeten en deelnemen aan diverse workshops, trainingen, lezingen en gespreksgroepen over het stiefmoederschap.

De dag is een initiatief van Stichting Stiefmoeders Nederland. Voorzitter Maaike van Goethem; "Het is altijd weer een bijzonder moment om al die stiefmoeders bij elkaar te zien komen. Zonder veel tekst en uitleg begrijpen ze elkaars situatie. Aan het eind van de Stiefmoederdag gaan veel stiefmoeders opgelucht naar huis. Met nieuwe kennis en ervaringen, nieuwe contacten en nog belangrijker; het gevoel dat ze niet de enige zijn die moeite heeft met de kinderen van hun partner en alles wat daarbij komt kijken".

In Nederland zijn naar schatting tussen de 125.000 en 250.000 stiefmoeders. Het is een moeilijke rol, want gemiddeld strandt 2/3 van de relaties waarbij een of beide partners al kinderen uit een eerdere relatie heeft. Stichting Stiefmoeders Nederland doet via haar website (www.stichtingstiefmoeders.nl) onderzoek, geeft advies en voorlichting en brengt stiefmoeders met elkaar in contact. Inschrijven voor de Stiefmoederdag kan via de website van de stichting.

Noot voor de redactie.