Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

TWINTIGJARIG JUBILEUM VAN KUNSTBENDE WORDT GROOTS GEVIERD IN DE GASHOUDER!

Zaterdag 17 april is het zover! Dan start om 13.30 uur de landelijke finale van Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam. Een waardige locatie voor het twintigjarig jubileum! Kunstbende pakt groots uit, want het podium voor de categorieën DANS en MUZIEK wordt in de magistrale Gashouder gebouwd. Hier zullen 3FM - helden Coen en Sander presenteren. Een perfecte combinatie voor deze bijzondere jubileumeditie!

Zoete Wraak - Podium
In twintig jaar Kunstbende hebben zo'n 75.000 jongeren meegedaan waaronder Trijntje Oosterhuis, Sanne Vogel, Jan Kooijman en de sensatieband van 2009: DeWolff! Er komt talent voort uit Kunstbende, en daarom willen we alle oud-deelnemers oproepen om 'zoete wraak' te nemen. Kunstbende wil hen nog één allerlaatste kans geven om een felbegeerde finaleplaats te veroveren.

Jury van het eerste uur
Dit jaar zal een bijzondere jury oordelen over het jong talent. Kunstbende heeft de 'jury van het eerste uur' uit 1991 wederom benaderd, zoals: Ad Visser en Hans Kemna. Zij zullen deze eredienst nog éénmaal vervullen. Prominenten zoals Alex van Warmerdam, Vincent Vianen en Ruud van der Peijl zijn dit jaar ook van de partij.

Opening door hét jong creatief talent!
Het begon natuurlijk met de wedstrijd, maar na twintig jaar heeft de cultuurparticipatie van Kunstbende tot grootste zaken geleid. Het talentontwikkelingstraject is inmiddels een vast onderdeel van de organisatie. In het kader hiervan wordt de opening van de finale voor het eerst verzorgd door het talent van Kunstbende! Van regie tot uitvoering, de opening wordt helemaal hùn eigen ding!

Kunstbende is dé jongerenorganisatie voor cultuurparticipatie. De wedstrijd is één van de pijlers waarbij jongeren van 13 tot 19 kunnen meedoen aan acht kunstdisciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal en Theater & Performance. Deelname aan Kunstbende is gratis. Alles kan en mag, als het maar geïnspireerd is op het thema TIJD.

De finale op zaterdag 17 april in de Westergasfabriek in Amsterdam is voor iedereen toegankelijk. Kaartjes kosten ¤ 7,50 of ¤ '¬ 5,- met CJP-pas. Meer informatie over Kunstbende is te vinden op de website: www.kunstbende.nl.